Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предоставяме над 16 млн. евро извънредна помощ на Украйна

Снимка: БГНЕС

Със 116 гласа "за" парламентът ратифицира Гаранционно споразумение на страната ни с ЕК за предоставяне на втория етап от планираната макрофинансова помощ за Украйна в размер на 3,6 млрд. евро. Необходимите гаранции, които България трябва да предостави, възлизат на 16 654 646 евро. 48 депутати от опозицията се обявиха против, шестима се въздържаха. 

"Те вече са милиарди на сметката на Украйна, които ние сме подарили до момента. А същевременно българските бебета трябва да бъдат спасявани със стотинки и капачки от нас, българите", заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов, предаде репортерката на БНР Мария Филева.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Таратор

Българската кухня влезе в топ 15 на Европа

Българската кухня е класирана на 14-то място от всички национални кухни в Европа в престижната класация на специализирания кулинарен сайт TasteAtlas, предаде БНР Варна. Класацията се прави всяка година на база оценката от страна на потребителите на..

публикувано на 22.06.24 в 17:11

"Чукан боб с коприва и хоро се извива" в Черни Осъм

Шестият кулинарно-фолклорен фестивал "Чукан боб с коприва и хоро се извива" в троянското село Черни Осъм събра множество любители на фолклора и традиционните ястия от цялата страна, предаде БТА. Организатор на събитието е местното читалище „Знание – 1906..

публикувано на 22.06.24 в 15:27

Дните на йога събират почитателите на духовни практики в България

За десета поредна година в дните около 21 юни много страни по света отбелязват празника на йога. В България от 15 до 23 юни 44 населени места, сред които най-големите градове – София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Русе, Велико Търново, Плевен..

публикувано на 22.06.24 в 09:25