Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коледен панаир на занаятите в Пловдив

Снимка: Улица на Занаятите - Пловдив

От 15 до 17 декември в Стария град на Пловдив се провежда първият Коледен панаир на занаятите. Ателиетата на сръчните занаятчии отварят врати за всички желаещи да създадат изделие под ръководството на изкусни майстори. Предлагат се и авторски произведения, изработени с много любов и старание. Посетителите ще имат и възможността да се пренесат назад във времето с фотосесия или снимка в ретро стил. На улицата на занаятите ще могат да вкусят от предлаганите кулинарни изкушения, да опитат коледни сладки с дъх на джинджифил и да се подкрепят с горещ шоколад или греяно вино. Предвиден е и безплатен опознавателен тур на занаятчийските ателиета, както и свободни прожекции на филми – спомени от старите ленти. Хора на изкуството ще направят безплатни демонстрации и ще разкажат за някои от тънкостите на иконописта, дърворезбата, художествената керамика, художествените тъкани, плъсти и духано стъкло.


За празничния дух и доброто настроение на Панаира на занаятите е подбрана и специална  музикална програма.

Снимки: Улица на Занаятите - Пловдив 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев

Димитър Главчев: България е имала, има и ще има велики воини

“ Народът ни винаги ще има памет за геройствата на българските генерали, офицери, сержанти и войници ”, написа във фейсбук страницата си служебният премиер Димитър Главчев по повод днешния Ден на храбростта и празник на българската армия. По думите..

публикувано на 06.05.24 в 10:21

Празнична програма в Националния военноисторически музей

В Деня на храбростта, който е и празник на Българската армия, Националният военноисторически музей отваря вратите си за желаещите да го посетят. С вход свободен от 10,00 до 17,00 ч. ще бъде достъпът до всички експонати. Освен постоянната..

публикувано на 06.05.24 в 09:05
Свети великомъченик Георги Победоносец

Християните почитат Свети Георги Победоносец

На днешния ден православната църква почита Свети Георги Победоносец – един от първите мъченици за вярата. Той живял по времето на римския император Диоклетиан и още като юноша постъпил във войската. Едва 20-годишен бил издигнат до член на държавния..

публикувано на 06.05.24 в 07:00