Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коледен базар с кауза събира българи във Виена

Домакин е българското училище „Св. Св. Кирил и Методий“ във Виена

Снимка: facebook.com/abvschule

„Коледа е магия! Коледа носи топлина, обич и надежда! Коледа събужда доброто в нас, прави ни щастливи и създава коледно настроение! Нека да го изживеем заедно на нашия Коледен базар 2023!“ – с този призив децата от българското училище „Св. Св. Кирил и Методий“ във Виена посрещат и днес своите гости в зелената зала на Rechte Wienzeile 13 от 11.00 часа, местно време, за да ги почерпят с домашни сладкиши и топли напитки.


Благотворителната инициатива се организира съвместно с неправителствената организация Societas Bulgarica и с подкрепата на българското посолство в Австрия, а общата кауза е подкрепа на „Българската Коледа“.  


На базара могат да се намерят коледни украшения, изработени лично от талантливите възпитаници на българското училище в часовете и специалните коледни работилници. Има и базар на книги, както и семейна гостилница с домашно приготвени лакомства от родителите.


Базарът беше открит вчера с изпълнение на песента „Коледен звън“ от възпитаниците на училище  „Св. Св. Кирил и Методий“ във Виена, съобщиха от просветното средище в своята фейсбук страница.

Снимки: Фейсбук страница на БУ "Св.Св. Кирил и Методий"-Виена (https://www.facebook.com/abvschule) 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Антоанета Цонева

Приемането на изцяло нов Закон за българите в чужбина е възможно в парламент с дългосрочен хоризонт

Законът за българите в чужбина не е променян повече от 20 години. Смята се, че извън страната живеят над милион и половина наши сънародници, макар през последните години да се наблюдава и тенденция за завръщане към България. По данни на Националния..

публикувано на 07.05.24 в 15:25

В Тараклия празнуваха годишнината от основаването на града

На Гергьовден в Тараклия отбелязаха  211 години от основаването на града. Богатата и разнообразна програма започна с празнична литургия в храма "Св. Георги". За любителите на спорта на централния стадион бяха организирани различни състезания...

публикувано на 07.05.24 в 12:29

Българите в Лайпциг ще празнуват 24 май с богата културна програма

Българското културно сдружение “Пенчо Славейков“ в Лайпциг организира тържество по случай 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Богата програма с песни, стихове, танци..

публикувано на 06.05.24 в 09:18