Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разбита е мрежа за трафик на момичета

Мрежа за трафик на момичета с цел проституция е била разбита, съобщи Нова тв. Те са работили в столични клубове, а цената им е била 100 лв. Групата се е занимавала с набиране, склоняване и предоставяне на сексуални услуги и трафик на хора. По време на разследването са установени и жертви.

“Само 1 % от жертвите се спасяват, т.е. много малка част стигат до нас”, заяви Диана Китова, мениджър на гореща линия за жертви на трафик. По думите й, все повече мъже се осмеляват да подават сигнали.

“Ако преди говорихме за трафик на жени, вече става дума за трафик на хора. Променят се целевите групи, методите на вербуване, държавите, към които се изпращат хората”, коментира Надя Кожухарова, координатор по програми за трафика на хора към “Асоциация Анимус”. Тя добави, че докато преди се е говорило за сексуална експлоатация, сега трафикът предимно е с цел трудова злоупотреба, продажба на бебета и на органи, принудителен брак.

За съжаление, често жертвите не се припознават като такива, намират се в емоционална връзка с трафиканта и са на негово разположение.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Очаква ни слънчев Великден

В неделя ще преобладава слънчево време. Следобед над планинските райони ще се развива купеста облачност, но само на изолирани места ще превали. В по-голямата част от страната ще бъде почти тихо, в Източна България – със слаб североизточен вятър...

публикувано на 04.05.24 в 18:30

Светият синод на БПЦ: Безбройни са Божиите дарове, но най-голям измежду тях е Възкресението

“ Победата над смъртта, която Богочовекът Господ наш Иисус Христос удържа над мрака и цялата всепоглъщаща и губителна сила на злото, е кулминацията, най-висшата и категорична изява на Божията любов към нас и към цялото творение .” Това заявяват в..

публикувано на 04.05.24 в 16:37

Неблагоприятен ден за планински туризъм

Лоши са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба. По високите части вали дъжд и има мъгла. Над 2200 м надморска височина снежната покривка достига 5-10 см. Според прогнозата за времето на Националния институт по..

публикувано на 04.05.24 в 10:26