Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За Бъдника и Коледа се очаква пролетно време

На Бъдника и на Рождество Христово максималните температури ще са пролетни.
Снимка: архив

В неделя минималните температури ще са между 0 и 5°, в София ще е 1°. През деня облачността ще се разкъсва и намалява. След обяд над по-голямата част от страната ще се появи и слънце. Вятърът ще остане от северозапад, ще е до умерен, в Северна България и западната част на Горнотракийската низина и временно силен. Максималните температури ще са от 9 до 14°, в столицата 10°.

По Черноморието ще има променлива облачност, след обяд и слънце. Температурите на въздуха ще са до 8-12°. Морската е 9-10°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините до обяд ще е облачно, след обяд и слънчево. Температурата на 1200 м. надморска височина ще е 7°, на 2000 м. до минус 1°.

В понеделник и вторник ще е слънчево, вятърът ще отслабне, температурите ще са пролетни.

В Европа над Пиренейския п-ов, в Западното Средиземноморие, Южна Франция, Швейцария и Северна Италия ще е предимно слънчево. Над Апенинския п-ов и в Централното Средиземноморие ще е облачно, без валежи. В останалата част от континента ще вали - на запад дъжд, на изток сняг. Много ветровито ще е във Великобритания, Нидерландия, Германия, Полша, Чехия, Словакия и в Украйна.

На Балканите повече облачност ще има преди обяд над североизточната половина, на места там и ще превали, но след обяд облачността ще намалее до слънчево. Слънчево ще е и на юг. В Румъния и България ще е ветровито.

В Лондон и в Париж ще е 14 и 13°, В Берлин и в Москва се очакват 10 и минус 1°. В Мадрид и в Рим ще е 11 и 16°. В Белград и в Букурещ ще е 14 и 12°, в Истанбул 15°. Атина ще е най-топлата евростолица с 20°.

Във Ванкувър и Монреал ще е 5 и минус 1°, в Чикаго и в Ню Йорк ще е11 и 3°. В Лос Анжелис се очакват 16°, в Маями и в Мексико сити ще e 25 и 22°, в Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще е 29°. В Дубай ще е 26°, в Йерусалим 14°.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимката е илюстративна

Основен ремонт на "Дунав мост 1" на границата с Румъния започва през юли

Планираният двугодишен основен ремонт на "Дунав мост 1" се очаква през юли, съобщиха от Министерството на туризма. Първоначалните намерения са били той да започне през есента, след летния туристически сезон, но заради критичното състояние на..

публикувано на 18.06.24 в 10:40

Повечето млади хора вече виждат развитието си НЕ в чужбина, а в България

Отчетливо мнозинство от младите у нас – 89%, виждат развитието си през следващите пет години не в чужбина, а в България, сочи ново изследване на агенция за анализ на потребителното мнение JTN и платформата Bulgaria Wants You . Задълбочава се и..

публикувано на 18.06.24 в 10:15

И български полицаи ще следят за сигурността на Олимпиадата в Париж

Български полицаи ще заминат за Франция, за да подпомогнат френските си колеги в работата по гарантиране на сигурността на летните Олимпийски и Параолимпийски игри през юли и август 2024 г. В контекста на подготовката на мащабното събитие..

публикувано на 18.06.24 в 08:05