Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Агенция “Митници” проверява “Лукойл Нефтохим Бургас”

Снимка: БГНЕС

Служители от Агенция “Митници” проверяват “Лукойл Нефтохим Бургас”, нефтеното пристанище в Росенец, както и над 50 други данъчни складове в страната, попадащи в обхвата на ограничителните мерки заради руската инвазия в Украйна, съобщиха от агенцията.

Извършва се инвентаризация и документиране на наличните количества суров нефт, внесени от Русия с помощта на дерогацията за руски петрол, и произведените с него нефтопродукти.

От днес влиза в сила забраната бургаската рафинерия да изнася продукти, произведени от руски петрол, а от 1 март т.г. да преработва петрол с произход Русия.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът връчва Почетния знак на сестри Колев

Сестри Колев - носителки на "Златен клоун" от Монте Карло, бяха отличени и от президента

В София се проведе 13-ото издание на спектакъла "Нощ на звездите", организиран от Фондация "Енчо Керязов" и посветен на талантливите деца на България. По време на събитието бяха връчени годишните награди в областите "Спорт", "Образование" и "Изкуство", а..

публикувано на 02.06.24 в 10:57
Урсула фон дер Лайен

Урсула фон дер Лайен се среща с жителите на Пловдив

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен днес ще бъде на посещение в Пловдив. Визитата е  част от обиколките в страните членки на ЕС, които правят водещите кандидати за следващ председател на Европейската комисия. Предвижда се Урсула..

публикувано на 02.06.24 в 09:21

С вой на сирени отдаваме почит на Христо Ботев и загиналите за Отечеството

В 12,00 ч. в продължение на две минути в цялата страна днес ще прозвучи сигналът за въздушна опасност като знак за всенародна почит към паметта на поета революционер Христо Ботев и на загиналите за свободата на България, съобщиха от МВР. По традиция,..

публикувано на 02.06.24 в 07:00