Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

22% от българите са "работещи бедни", търсят се причините

Снимка: Архив

Близо 22% са така наречените "работещи бедни", сочат най-новите данни на Националния статистически институт към края на 2022 г. Това обяви председателят на Икономическия и социален съвет Зорница Русинова на консултативна среща с депутатите от парламентарната Комисия по труда, социалната и демографската политика.
Съветът подготвя анализ на обхвата на тази група работещи, както и препоръки за законодателни промени за ограничаването й. Експертите ще установяват дали това е свързано с ниската квалификация и липса на определени умения у служителите или причината е в работодателите, както и изплащането на заплати в плик.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

ЕЦБ с положителна оценка за Закона за въвеждане на еврото в България

На 2 май 2024 г. Управителният съвет на Европейската централна банка е приел становище, с което изразява положителна оценка по проекта на Закон за въвеждане на еврото в Република България. От ЕЦБ са приветствали целта на законопроекта да се създадат..

публикувано на 03.05.24 в 11:17

800 хиляди българи ежегодно заминават за сезонна работа в чужбина

Около 800 000 българи ежегодно търсят препитание като сезонни работници в чужбина. Това заяви пред БНР Валентина Васильонова, председател на Федерацията на независимите синдикати в земеделието към КНСБ. По думите ѝ, Северозападна България..

публикувано на 02.05.24 в 16:29

В България се полагат най-малко допълнителни часове труд в ЕС

Според официалната статистика България е страната в ЕС, в която се полагат най-малко допълнителни часове труд. Това показват данни на Евростат, публикувани по повод Международния ден на труда. У нас делът на служителите, полагали допълнителен труд на..

публикувано на 01.05.24 в 16:25