Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Витоша зимен фест 2024” кани любителите на снега

Снимка: БТА

Под мотото “Открий, забавлявай се, живей” ще премине “Витоша зимен фест 2024”, който събира днес любителите на зимните спортове и планината. Спортното събитие ще се състои на хижа “Алеко” като част от Световния ден на снега.

За първи път на Стената над хижата ще се състоят сноубайк дуели, представляващи спускане с колела с директни елиминации.

Целта е повече хора да излязат на чист въздух сред природата и да се включат в различни предизвикателства – не само двигателни, но и викторини, планинарски песни, бой със снежни топки, конкурси за направата на снежна фигура, за най-атрактивна визия, за най-красиво украсена шейна.


Грижата за децата ще бъде поверена на професионални аниматори, които ще осигурят безплатни маски и карнавални аксесоари за украса на шейните.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Фотоизложбата "Невинност без граници" разкрива света на децата бежанци

На Световния ден на бежанците - 20 юни, от 11:00 часа на Терминал 2 на Летище София ще бъде официално открита фотоизложбата с деца бежанци, озаглавена "Невинност без граници". Събитието се организира от УНИЦЕФ, Посолството на Швейцария в България,..

публикувано на 20.06.24 в 08:30

Българин ще се състезава за Световната купа по паеля

Българинът Николай Тодоров - Ник е сред претендентите за най-добър майстор на паеля в света. World Paella Day Cup e кулинарно първенство за приготвяне на паеля, което ще се проведе за седми път във Валенсия с участници от цял свят. Целта на..

публикувано на 19.06.24 в 20:05

Жълт код за опасни горещини в цялата страна, без Черноморието

Астрономическото лято идва със слънчево и горещо време. В четвъртък , 20 юни, минималните температури ще са между 17 и 22°, в София 17°. Максималните в страната ще са от 34 до 39°, в столицата 34°.  По Черноморието  ще е слънчево със..

публикувано на 19.06.24 в 19:25