Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български фехтовачи със злато и бронз в Румъния

Снимка: bulfencing.com

Николай-Томас Георгиев спечели златния медал в едно от престижните състезания на сабя за кадети и кадетки Riposta Cup в Букурещ (Румъния), съобщиха от Българската федерация по фехтовка. Във финала фехтовачът ни надделя над Томас Било от Франция с 15:11 и заслужено спечели златния медал.
В отборната надпревара на кадетките първият тим на България в състав Мая Антонова, Ралица Гаджева, Натали Мишинева и Виктория Витлиемова спечелиха бронзовите медали, след като в срещата за бронзовите медали победиха Азербайджан с 45:32.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Дните на йога събират почитателите на духовни практики в България

За десета поредна година в дните около 21 юни, много страни по света отбелязват празника на йога. В България, от 15 до 23 юни, 44 населени места, сред които най-големите градове – София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Русе, Велико Търново,..

публикувано на 22.06.24 в 09:25

За 17-та година се провежда "София Прайд", както и шествие за семейството

17-ото по ред шествие "София Прайд" е насрочено за днес. Организаторите го определят като "най-голямото събитие в защита на човешките права в България". Тази година събитието ще премине под лозунга "България е и нашият дом". 8 успели в своята сфера..

публикувано на 22.06.24 в 09:05

Фестивалът "Бабина душица" в Монтана събира готвачи от цяла България

Над 30 готвачи от цялата страна на 22 юни се събират в Монтана за фестивала на народната кухня "Бабина душица". Кулинарният фестивал е част от програмата за празника на Монтана "Свети Дух" в Градската градина. В парка, участниците ще..

публикувано на 22.06.24 в 07:15