Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първият летен ден - горещ, с предупреждение за опасно високи температури

Снимка: БГНЕС

В петък, 21 юни, ще продължи горещата вълна и слънчевото време. В източната половина на страната ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, в западната ще е почти тихо. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в Източна България - малко по-ниски, в София - около 33°.


По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 24°-26°. Температурата на морската вода е 24°-25°, на север от нос Шабла - 21°. Вълнението на морето ще се усилва и след обяд ще бъде 3 бала.

В планините
 ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 28°, на 2000 метра - около 20°.

На Балканите
също ще бъде предимно слънчево, след обяд и горещо.

В Западна и Централна Европа,
значителна облачност и валежи от дъжд ще има във Франция, Белгия, Германия и Швейцария. В района на Централен масив и Алпите ще има гръмотевична дейност. През Британските острови ще премине студен атмосферен фронт и на много места в Ирландия, а привечер и във Великобритания ще превали краткотраен дъжд. Над северните райони на Скандинавския полуостров, Финландия и Европейска Русия облачността ще е предимно значителна и ще има валежи от дъжд. Над останалата част от Стария континент ще е предимно слънчево, а в югоизточните райони ще е горещо.

В Лондон и Лисабон ще е 24°, а в Париж 23°. Белград - 38°, Варшава 27°, а в Берлин 29°. В Москва 23°, а в Мадрид 28°, Рим, Букурещ и Атина 35°. В Истанбул ще е 31°.

Във Ванкувър ще е 23°, а в Отава 24 °, в Сан Франциско 21°, в Ню Йорк и Чикаго 33°. В Маями, 31°, а в Мексико сити 22°, в Каракас 25°, в Лима 18°,  Сантяго де Чиле 8°, а в Рио де Жанейро ще е 26°. В Карачи 36°, в Риад 44 °, Тел Авив 29°. В Маракеш 33, в Кайро 34°. В Мелбърн 11°, в Сидни 15°. В Окланд 15° и в Уелингтън 13°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Символите на кирилицата и глаголицата на стена във Варна

В София е свикано второ издание на Международен форум за кирилицата "Азбука, език, идентичност"

Над 30 учени от 12 държави участват в Международния форум за кирилицата "Азбука, език, идентичност". Той започва в Националния дворец на културата в София на 27 юни по инициатива на вицепрезидента Илияна Йотова и с подкрепата на Министерството на..

публикувано на 27.06.24 в 08:34
Георги Паничерски при награждаването му с орден „Мадарски конник“ първа степен през 2021 г.

Закрива се почетното консулство в Монреал

Министерският съвет реши да бъде закрито почетното консулството на България в Монреал, провинция Квебек на Канада. Консулският окръг се закрива по молба на досегашния почетен консул Георги Паничерски, който е поискал да бъде освободен от..

публикувано на 26.06.24 в 21:30

Топло време с превалявания над Западна България в четвъртък

През следващото денонощие над западната половина от страната ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури и условия за градушки. Най-интензивни ще бъдат явленията в северозападните райони. В източната половина ще бъде предимно слънчево...

публикувано на 26.06.24 в 19:40