Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ветрове гонят облаците и носят по-високи температури

Снимка: БТА

В събота, 3 февруари, минималните температури в България ще са между минус 5 и  0°, в София минус 2°. През деня ще има променлива облачност, намаляваща до слънчево. Северозападният вятър ще е умерен, в Дунавската равнина и планините до силен. Максималните температури ще са от 8 до 13°, в столицата около 8°.

По Черноморието ще има променлива облачност. На север ще духа до силен югозападен вятър. Температурите на въздуха ще са 9-10°. Температурата на морската е 6-7°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. 

Над планините ще има променлива облачност, по значителна над западните масиви, където сутринта може да прехвърчи сняг. Температурата на 1200 м. надморска височина ще е 4°, на 2000 м. – до минус 2°. 

В неделя ще е ветровито, с променлива облачност, вероятността за валежи е малка. Ще се затопля.

В Европа – на север дълбок циклон от Норвегия носи ураганни ветрове, придружени със сняг и гръмотевици. Облачно с валежи от сняг ще е над Швеция и Финландия. Ветровито, но не толкова опасно ще е в Дания, Германия, Полша, Прибалтика и Британските о-ви, където ще вали дъжд, но ще е топло за февруари. Над Южна Франция, Западното и Централното Средиземноморие ще е слънчево.

На Балканите облачността от северозапад ще се разкъсва, над западните и южните райони ще намалява, но над Румъния ще остане значителна, с валежи от сняг.

В Лондон и Атина ще е 13°, в Париж, Берлин и Белград се очакват 11°, а в Москва – минус 3°. В Мадрид ще е 15°,и в Букурещ 8°, в Истанбул 9°. Най-топлата европейска столица ще е Рим с 16°.

Отвъд Океана – във Ванкувър ще е 7°, в Монреал 0°, в Чикаго и  Ню Йорк ще е 3°. В Лос Анжелис се очакват 14°, в Маями и в Мексико сити  24°, в Буенос Айрес 34°, а в Рио де Жанейро 27°. В Дубай ще е 26°, в Йерусалим 10°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът и папата призоваха за спиране на кръвопролитията в Газа и Украйна

Президентът Румен Радев и водена от него българска делегация са на посещение във Ватикана, където те бяха приети на аудиенция от Негово Светейшество папа Франциск. Президентът и папа Франциск са се обединили около мнението, че най-голямото..

публикувано на 23.05.24 в 15:09
Костенурка на разходка в Осоговската планина

Отбелязваме Световния ден на костенурката

На 23 май отбелязваме Световния ден на костенурката – най-застрашената група гръбначни животни на земята. В България живеят само два от общо 58 вида сухоземни костенурки . Те са защитени от Закона за биологичното разнообразие и търговията с тях,..

публикувано на 23.05.24 в 12:59

За какво служи и кой се нуждае от Виза тип А?

В серия от материали ще ви разкажем за визите, които са необходими за престой и транзит през България , както и гражданите на кои страни се нуждаят от тях. Както е известно, от 31 март 2024 г. България е част от Шенгенското пространство по въздух и..

публикувано на 23.05.24 в 09:45