Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ветрове гонят облаците и носят по-високи температури

Снимка: БТА

В събота, 3 февруари, минималните температури в България ще са между минус 5 и  0°, в София минус 2°. През деня ще има променлива облачност, намаляваща до слънчево. Северозападният вятър ще е умерен, в Дунавската равнина и планините до силен. Максималните температури ще са от 8 до 13°, в столицата около 8°.

По Черноморието ще има променлива облачност. На север ще духа до силен югозападен вятър. Температурите на въздуха ще са 9-10°. Температурата на морската е 6-7°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. 

Над планините ще има променлива облачност, по значителна над западните масиви, където сутринта може да прехвърчи сняг. Температурата на 1200 м. надморска височина ще е 4°, на 2000 м. – до минус 2°. 

В неделя ще е ветровито, с променлива облачност, вероятността за валежи е малка. Ще се затопля.

В Европа – на север дълбок циклон от Норвегия носи ураганни ветрове, придружени със сняг и гръмотевици. Облачно с валежи от сняг ще е над Швеция и Финландия. Ветровито, но не толкова опасно ще е в Дания, Германия, Полша, Прибалтика и Британските о-ви, където ще вали дъжд, но ще е топло за февруари. Над Южна Франция, Западното и Централното Средиземноморие ще е слънчево.

На Балканите облачността от северозапад ще се разкъсва, над западните и южните райони ще намалява, но над Румъния ще остане значителна, с валежи от сняг.

В Лондон и Атина ще е 13°, в Париж, Берлин и Белград се очакват 11°, а в Москва – минус 3°. В Мадрид ще е 15°,и в Букурещ 8°, в Истанбул 9°. Най-топлата европейска столица ще е Рим с 16°.

Отвъд Океана – във Ванкувър ще е 7°, в Монреал 0°, в Чикаго и  Ню Йорк ще е 3°. В Лос Анжелис се очакват 14°, в Маями и в Мексико сити  24°, в Буенос Айрес 34°, а в Рио де Жанейро 27°. В Дубай ще е 26°, в Йерусалим 10°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Около 40% от българите страдат от наднормено тегло

Общо 36% от българите страдат от затлъстяване първа степен, а около 40% са с индекс на телесна маса (ИТН) над здравословния. По данни от национално представително социологическо проучване на Изследователски център "Тренд", 49% от българите страдат..

публикувано на 18.06.24 в 19:25
Снимката е илюстративна

Основен ремонт на "Дунав мост 1" на границата с Румъния започва през юли

Планираният двугодишен основен ремонт на "Дунав мост 1" се очаква през юли, съобщиха от Министерството на туризма. Първоначалните намерения са били той да започне през есента, след летния туристически сезон, но заради критичното състояние на..

публикувано на 18.06.24 в 10:40

Повечето млади хора вече виждат развитието си НЕ в чужбина, а в България

Отчетливо мнозинство от младите у нас – 89%, виждат развитието си през следващите пет години не в чужбина, а в България, сочи ново изследване на агенция за анализ на потребителното мнение JTN и платформата Bulgaria Wants You . Задълбочава се и..

публикувано на 18.06.24 в 10:15