Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Богдан Богданов:

Ако няма аргументи, ще предотвратим увеличението на мобилните услуги

Богдан Богданов
Снимка: Савина Спасова

Ако няма аргументи защо българските граждани трябва да плащат повече за мобилни услуги, ще използваме всички механизми на държавата, за да предотвратим нерегламентирано увеличение на таксите, заяви пред бТВ икономическият министър Богдан Богданов по повод индексацията на цените на трите мобилни оператори от 1 февруари.

Трета поредна година операторите обявяват едновременно по-високи цени на услугите си, позовавайки се на клаузи в договорите с потребителите.

Министърът обясни, че първата среща с представители на мобилните оператори ще се състои през следващата седмица. На нея трябва да станат ясни аргументите за повишаването на цените за мобилните услуги, както и да се видят финансовите резултати, печалбите и оперативните разходи на държателите на услугата.

Много ясно трябва да се обясни защо българските граждани трябва да плащат повече“, коментира Богдан Богданов.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Енергийната комисия в НС отложи пълната либерализация на пазара на ток

Депутатите от енергийната комисия в Парламента замразиха либерализацията на тока на едро за една година. Според действащия закон тя трябваше да се случи от 1 юли т.г. Това означава, че на 1 юли КЕВР отново ще трябва да се произнесе за цената на..

публикувано на 17.04.24 в 17:58

В България се появи първата плантация с шамфъстък

За първи път в България край Сандански засадиха плантация с 22 декара шамфъстък. Инвестицията е на софийски бизнесмен, съобщи БНТ. Първата реколта се очаква до 2-3 години. Хората в най-топлия район на България и преди са отглеждали екзотичното за..

публикувано на 17.04.24 в 10:20

Служебният кабинет продължава курса на България към еврозоната

"Старал съм се в правителството да попаднат експерти, да има приемственост и да бъде политически балансирано" – това заяви служебният премиер Димитър Главчев при представянето при президента на състава на вече действащия служебен кабинет. Основната..

публикувано на 15.04.24 в 10:25