Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Влюбените в любовта и виното празнуват цяла седмица в Трявна

„Любовната ракла” в Славейковата къща в Трявна
Снимка: FB / Tryavna Museum

Седмица на виното и любовта започва от днес в Трявна. Инициативата е част от международното отбелязване на Седмицата на брака, затова и сватбените ритуали през този период ще бъдат извършвани безплатно от кмета на общината Денчо Минев.

В последния празничен ден –14 февруари, ще бъдат зарязани лозите в комплекс “Чукара“. Тогава кметът ще поздрави и всички двойки от селищата в община Трявна, които през 2024 г. празнуват диамантена и желязна сватба и лично ще поднови сватбените им обети.

Входът в музей “Славейкова къща” пък ще бъде безплатен, за да може повече посетители да оставят в “Любовна ракла” своите послания до любим човек. Целта е хората да се върнат назад във времето и да се докоснат до лиричните стихотворения на Петко Славейков и писмата на големия поет Пенчо Славейков до неговата любима Мара Белчева.

Голямо сърце-пейка в центъра на града ще очаква влюбените в Седмица на виното и любовта, където да създадат незабравим спомен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Три институции проверяват сигурността на машините за гласуване

Министерството на електронното управление, Българският институт за стандартизация и Българският институт по метрология ще проверяват машините за гласуване на предстоящите избори за европейски и национален парламент. Според утвърдената методика на..

публикувано на 11.05.24 в 10:03

Алпийски тролей и скални атракции на Лакатнишките скали

Спасители от Планинската спасителна служба – отряд "Лакатник" ще пуснат днес 100-метров алпийски тролей на живописните Лакатнишки скали в Искърското дефиле. Мероприятието е част от традиционните майски празници на Гара Лакатник. От Идеалния..

публикувано на 11.05.24 в 09:05

В събота ще е слънчево, в неделя отново се задават валежи от дъжд

В събота, 11 май, минималните температури в страната ще са между 5 и 10°, в София 5°. В сутрешните часове по-значителна облачност ще има над крайните източни и южни райони, но без валежи. През деня ще е предимно слънчево. Максималните..

публикувано на 10.05.24 в 20:10