Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над Западна България ще продължи да е слънчево, а на изток облачно

Снимка: БТА

В петък минималните температури в България ще са между минус 3° и 2° на изток и по-високи, в София до минус 3°. През деня над Западна България ще е слънчево. На изток ще е облачно, на места ще превали слаб дъжд. Максималните температури ще са между 8° и 13°, в столицата 11°.

По Черноморието ще е облачно, с възможни слаби валежи от дъжд. Температурите на въздуха ще са до 7°-9°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала. 

Над планините на запад ще е слънчево. Над останалите масиви ще е облачно, на места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен североизточен вятър. Температурата на 1200 м надморска  височина ще е до 7°, на 2000 м до минус 1°.

В събота над Западна и Централна България остава слънчево. На изток ще духа до умерен северен вятър, ще е облачно но без валежи. Температурите ще са без съществена промяна.

В Европа циклон от Скандинавието носи облаци и валежи над северната и западната част на континента. Дъжд ще вали в Бенелюкс, Франция, Германия, на север в Пиренейския п-ов. Значителни валежи се очакват в Швеция и Югозападна Финландия. В западна Русия ще вали сняг. Слънчево ще е над Италия.

На Балканите на запад ще е предимно слънчево и ще се затопля, на изток облачността ще се задържи, но вече ще е почти без валежи.

В Лондон и в Париж ще е 13°, в Москва се очакват минус 5°. В Мадрид ще е до 15°. В Атина и Белград ще е 14° и 13°, в Букурещ и Истанбул 11° и 10°. Най-топлите европейски столици ще са Рим и Берлин, където термометрите ще сочат до 16°.

Във Ванкувър и Монреал ще е 10° и минус 3°, в Чикаго и в Ню Йорк ще е 6° и 3°. В Лос Анжелис се очакват 18°, в Маями и в Мексико сити ще e 26°, в Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще е 26° и 24°. В Дубай ще е 27°, в Йерусалим 13°.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кръгла маса за Българистиката в Унгария в Пловдивския университет

Кръгла маса "Българистиката в Унгария днес – между традицията и новата опитност на дигиталната ера " се открива на 3 юни от 16:00 часа в Ректората на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Събитието е част от работната програма на екипа с..

публикувано на 03.06.24 в 00:59
Гледка от Кървав камък в Краището

Гръмотевични бури в Западна и Централна Северна България в понеделник

В понеделник преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд отначало в западните райони, по-късно и на изток, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, на повече места в..

публикувано на 02.06.24 в 19:05

Извънредното неделно заседание на парламента очаквано не събра кворум

Извънредното заседание на Народното събрание, свикано за неделния ден по искане на група народни представители, очаквано не се състоя заради липса на кворум. В дневния ред беше предвидено да бъде изслушан служебният премиер Димитър Главчев за българската..

публикувано на 02.06.24 в 16:36