Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Половината българи не очакват скорошен край на войната в Украйна

Снимка: АП/БТА

49,9% от българските граждани не очакват войната в Украйна да приключи през настоящата година, 30,7 на сто поддържат обратното мнение, а останалите се колебаят. Това показва проучване на “Галъп интернешънъл”, проведено за БНТ между 1 и 9 февруари т.г. по метода “Лице в лице” с таблети.

Привържениците на опозицията по-скоро са скептично настроени за скорошен край за разлика от поддръжниците на управляващите партии. Така 43% от електората на ГЕРБ-СДС са отговорили утвърдително на въпроса “Вие лично по-скоро очаквате или не очаквате войната да приключи в рамките на настоящата 2024 г.?”, докато едва 15,4% от гласоподавателите на “Има такъв народ” са дали същия отговор.

Хората между 18 и 25 г., както и групите с по-ниско образование и достъп до информация трудно формират мнение по въпроса, коментират от социологическата агенция.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България има традиции във висшето образование на френски език

С желание да се отворят към света, след дългите години на изолация в бившия социалистически лагер, България и Румъния се присъединяват през 1994 г. към Международната организация на франкофонията. Тогава у нас се създава Франкофонски институт по..

публикувано на 10.05.24 в 15:45

Тръгва платформата за български езикови ресурси онлайн БЕРОН

БАН представи платформа за български езикови ресурси онлайн БЕРОН. БЕРОН е съкращение ( Български езикови ресурси онлайн ), но и напомня за българския енциклопедист и автор на "Рибния буквар" Петър Берон. Чрез платформата се осигурява свободен..

публикувано на 10.05.24 в 14:06

"Шалом" отне награди на журналистите Петър Волгин и Юлиана Методиева

Ръководството на "Шалом" и организационния комитет на ежегодните награди на еврейската общност "Шофар" решиха да отнемат отличието на журналиста Петър Волгин и на главния редактор на интернет сайта "Маргиналия" Юлиана Методиева.  "Петър Волгин бе..

публикувано на 10.05.24 в 12:35