Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жени от Дома за стари хора в Ямбол плетат мартеници с благотворителна цел

Снимка: БТА

За трета поредна година жени от Дома за стари хора в Ямбол изработват мартенички и сувенири с благотворителна цел. Този път те набират средства за лечението на седемгодишния Виктор от село Кабиле, който страда от детска церебрална парализа.

Сутрин ставаме и започваме. Много ни е приятно, защото искаме да донесем щастие, да подпомогнем нуждаещ се човек. Създаваме модели, трудотерапевтите ги одобряват и започваме да работим”, разказва 70-годишната Тонка Иванова.

Жените купуват материали и прежди със средства на Дома. Техните мартенички не се продават, а се подаряват “с усмивка” и който желае, може да остави средства в кутия за дарения. Щандът с изработеното от тях се намира пред Регионалната библиотека в центъра на Ямбол.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Валентин Мундров

Чужди държави спонсорират кибератаки към държавни институции заради предстоящия вот

Опити за кибератаки към сайтове на държавни институции се наблюдават непрекъснато заради предстоящите избори за европейски и национален парламент, съобщи пред Нова тв служебният министър на електронното управление Валентин Мундров. По думите му,..

публикувано на 11.05.24 в 10:42

Три институции проверяват сигурността на машините за гласуване

Министерството на електронното управление, Българският институт за стандартизация и Българският институт по метрология ще проверяват машините за гласуване на предстоящите избори за европейски и национален парламент. Според утвърдената методика на..

публикувано на 11.05.24 в 10:03

Алпийски тролей и скални атракции на Лакатнишките скали

Спасители от Планинската спасителна служба – отряд "Лакатник" ще пуснат днес 100-метров алпийски тролей на живописните Лакатнишки скали в Искърското дефиле. Мероприятието е част от традиционните майски празници на Гара Лакатник. От Идеалния..

публикувано на 11.05.24 в 09:05