Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите в Лондон играят хора на 3 март в Парка на Уимбълдън

Снимка: Танцов клуб Пагане

Националният празник на България - 3 март, събира българите в Лондон в Wimbledon Park (Home Park Rd, London SW19 8AU), където ще играят традиционни български хора. Организатор на събитието, което ще се проведе в празничния ден от 11:00 до 14:00 часа местно време, е лондонският танцов клуб "Пагане" със създател и хореограф Вероника Валентинова, предаде БТА. 

Танцьорите канят всички българи, живеещи в района, и англичани - почитатели на българския фолклор да се присъединят към празника.  


Танцов клуб „Пагане” е създаден на 15 септември 2018 г. и е сбъдната мечта на Вероника Валентинова, която го описва така: „Мечтан и млад, дързък и новаторски настроен".

Снимки: Танцов клуб "Пагане"


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Аржентина се провежда седмица на българската култура

С прожекция на филм "В търсене на Полихрон" на 20 май бе открита Седмицата на българската култура в Аржентина. Организатори на поредицата културни събития за Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на..

публикувано на 22.05.24 в 11:57

"Неразказаните истории на българите" в Атина

Изложба "Неразказаните истории на българите"е подредена в Европейския център за архитектурно изкуство, дизайн и урбанистика в Атина, Гърция. Събитието е организирано от Културен център "Иван Селимински" и гръцкия център, в сътрудничество с..

публикувано на 21.05.24 в 10:55

Българите в Северна Македония ще гласуват на евроизборите в Скопие и Битоля

На две места в Република Северна Македония – в посолството на България в Скопие и в Генералното консулство на страната в Битоля, българските граждани ще могат да гласуват на предстоящите избори за Европейски парламент на 9 юни. Общо 120 са..

публикувано на 21.05.24 в 08:42