Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българска художествена изложба в Батън Руж - щата Луизиана, с американско участие

Снимка: Йордан Иванов

Пролетна художествена изложба на трима българи и трима американци бе открита в Батън Руж.

Йордан Иванов, един от най-успешните български художници в Америка, който работи за най-големият американски карнавал “Марди Гра“ прави необичаен  експеримент – огранизира изложба на картини в пространство, което е част от гимнастическата зала “Елит”,  собственост на други българи – Елви и Радослав Стефанови. Така спортът и изобразителното изкуство  си съжителстват в момента.

Наред с  тримата американски художници – Кристина Джуран, Джон Дуплантис и Шон Готро, картини представят и българските творци Мариана Калъчева, която живее в  Батън Руж, Йордан Иванов от Ню Орлеънс и Василен Васевски от Чикаго.

В тази обща “Пролетна художествена изложба” са представени 36 картини, а на откриването на експозицията за посетителите имаше и още една изненада – изпълнения на цигулка на друга българка – Антоанета Гюзлиева Ортиз.

Информация: Елена Цанева, кореспондент на БНР в Чикаго

Снимки: Мариана Калъчева, Йордан Иванов



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ученици от неделното училище в Солун ще проучват българските следи на Света гора

Ученици от българското неделно училище “Св. Георги Зограф” в Солун ще тръгнат по следите на българската история в Света гора, стана ясно при посещението на служебния образователен министър Галин Цоков в българския манастир “Св. Георги Зограф” в Света..

публикувано на 12.05.24 в 17:02

Над 26 300 хил. българи зад граница са изявили желание да гласуват за родния парламент

Над 26 300 заявления за гласуване в чужбина на изборите за народни представители са потвърдените до момента. Документите, подадени чрез електронната система на Централната избирателна комисия, ще се приемат до 24,00 ч. българско време на 14 май т.г. От..

публикувано на 12.05.24 в 09:27

В Рим работят за дигитална трансформация в обучението по български език и литература

В Българския кулутрен институт в Рим започна втората обучителна среща по проекта “Дигитална трансформация в обучението по български език и литература” към програма “Еразъм+”, КА2, Стратегически партньорства в областта на училищното образование...

публикувано на 11.05.24 в 17:44