Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Университети от Европа и Япония се представят на специализирано изложение в София

Снимка: edlanta.com

Пролетното издание на изложението "Образование за успешна кариера – 2024” отваря врати в София на 9 март. На него българските ученици, които имат желание да следват в чужбина, могат да направят избор за специалност или университет.

Всеки може на място да се запознае с предложенията на водещи висши училища от Европа и Япония – безплатно, само с предварителна регистрация. Да провери какви са техните изисквания за прием, таксите за обучение, условията на настаняване, както и подробности за различните стипендии.


Организаторите на изложението отчитат и една добра тенденция – кандидат-студентите и техните родители търсят професия, съобразена с индивидуалните интереси, като все по рядко се увличат от различни модни тенденции. Сред гостите на изложението са MODUL University Vienna, EU Business School, SRH University, IULM и др. Предвиден е специален щанд, посветен на образованието в Страната на изгряващото слънце.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Български и чужди учени обсъждат българския език у нас и по света

Поредната Международна годишна конференция на Института за български език "Проф. Любомир Андрейчин" при БАН ще се проведе на 15 и 16 май в София. По традиция на форума се разглеждат постиженията и тенденциите в областта на изследването на българския..

публикувано на 15.05.24 в 07:25

Интензивни валежи се очакват в Югозападна България в сряда

В сряда , 14 май, минималните температури ще са между 5 и 10°, в София 9°. Облачността ще е значителна, с дъждове предимно в западната половина на страната. В Югозападна и Централна Южна България, валежите ще са интензивни. Максималните температури..

публикувано на 14.05.24 в 19:40
Софийски университет

Държавните университети обявиха стачна готовност

От началото на следващата седмица - 20 май, всички държавни български университети и част от частните университети предупредително няма да отворят врати. Това се съобщава в отворено писмо, разпространено от Съвета на ректорите у нас, до медиите...

публикувано на 14.05.24 в 17:28