Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жълт код за силен вятър в осем области на Югоизточна и Южна България

Снимка: БГНЕС

Във вторник, минималните температури в България ще са между 6 и 11°. в София 6°. През деня ще се задържи облачно, с временни прекъсвания ще вали. По-големи валежи ще има на изток. Привечер, от северозапад дъждът ще спира. Максималните температури ще са между 12° и 17°, в столицата 14°.

По Черноморието ще е облачно, с валежи от дъжд, на места количествата ще са значителни. Температурите на въздуха ще са до 11°-12°. Температурата на морската вода е 8°- 9°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. 

Над планините ще е облачно и дъждовно, над 1800 метра височина ще пада сняг. Температурата на 1200 м. надморска  височина ще е до 6°, на 2000 м. до 0°.

В сряда, температурите ще са без промяна. В Дунавската равнина и източните райони, с временно силен вятър от северозапад ще нахлува студен въздух. Ще е облачно и дъждовно, в планините над 1300 м. ще вали сняг.

В Европа, дъжд ще вали на Британските о-ви, в Бенелюкс, в северните и западните райони от Франция. На Пиренейския п-ов времето ще е слънчево. В централноевропейските страни и в Централното Средиземноморие ще е облачно с дъжд. Валежи от дъжд и сняг ще има в крайните южни райони от Швеция, в Прибалтика и в Централна Украйна.

На Балканите ще е облачно и дъждовно. Значителни по количество ще са валежите в източните райони и по Адриатика.

В Лондон и Париж ще е 12° и 11°. В Берлин и Москва се очакват 13° и 2°. В Мадрид и Рим ще е до 16° и 17°. В Белград и в Истанбул ще е 16°, в Букурещ 14°. Най-топлата европейска столица ще е Атина с 20°.

Във Ванкувър и Монреал ще е 9° и 1°, в Чикаго и в Ню Йорк ще е 18 °и 4°. В Лос Анжелис се очакват 17°, в Маями и в Мексико сити ще e 26° и 29°, в Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще е 23° и 28°. В Дубай ще е 27°, в Йерусалим 18°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Във Врачанския Балкан

Облаци и на места валежи на 2 май

През следващото денонощие облачността ще остане значителна. Ще има валежи от дъжд, на повече места след обяд в Югозападна България, където ще са придружени с гръмотевици и ще са временно интензивни. Минималните температури ще са между 8° и 13°, в София -..

публикувано на 01.05.24 в 19:05
Снимката е илюстративна

Акула изплува на плажа в Бургас

Малка черноморска акула с дължина около 90 см е изплувала на бургаския плаж. Тя е забелязана пред едно от заведенията на Северния плаж и веднага е върната в морето, предаде БНТ. Черноморските акули са безобидни, уверяват опитните рибари. Според тях няма..

публикувано на 01.05.24 в 17:03

Решение за частна детска болница разбуни духовете

Бурни дискусии в обществото предизвика решение на правителството от заседанието му на 30 април да даде зелена светлина за изграждането на частна многопрофилна болница "Мама и аз" с над 400 легла. Лечебното заведение, което предвижда и отделение по..

публикувано на 01.05.24 в 15:52