Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Музикантите от X-R@Y са готови с новата си песен – "Върни се при мен"

Снимка: facebook.com/xray.bg

Група X-R@Y, известна с нестандартните си звукови търсения, включващи гъдулка, е готова с нова песен – "Върни се при мен". Тяе посветена на спомена за летните емоции и търсенето на лятото и любовта вътре и извън нас.

Носталгичната нотка на текста се допълва и от богатия аранжимент, в който можем да доловим някои ретро влияния от класическия рок на 80-те и 90-те години на миналия век, но пречупени през модерния звук.

Вокалите на песента са пълни с емоция – дълбоки, шепнещи, понякога с дрезгави нотки, а кулминацията е запазена за финала. Тук отново присъства запазената марка на групата – българският народен инструмент гъдулка, която обаче само допринася и обогатява звученето, като показва широките възможности и потенциал на този инструмент.

Музиката и текстът са на Николай Димитров, аранжиментът е дело на Веселин Кирев, Николай Димитров, Николай Николов, Мариян Живков и Симеон Германов. По идея на автора ѝ Николай Димитров, впесента сериозна роля има и електрическата китара, която бележи и някои промени в звученето на групата.

Идеята за "Върни се при мен"се ражда преди около десет години, но едва сега получава своята реализация, която е свързана с работата по записи на нови песни за втори албум на X-R@Y.

Редактор: Диляна Трачева


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Борислав Славов

Български композитор с наградата за "Най-добра музика" на BAFTA

Българският композитор Борислав Славов спечели престижната награда за "Най-добра музика" в тазгодишното 20-о издание на наградите на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство BAFTA GAMES AWARDS, съобщи БНР "Хоризонт". Славов..

публикувано на 12.04.24 в 15:17
Снимка: facebook.com/LidiaGanevaOfficial

"Няма да се променя за теб"

Доказала таланта си още като дете, когато едва в трети клас представи България на Детската Евровизия в Малта, по-късно и с успешното си участие в "Гласът на България", вече 18-годишната Лидия Ганева се развива като обещаваща млада певица. И въпреки че..

публикувано на 11.04.24 в 10:15
JazzBoree

"Дос, дос, Доне ле"– български фолклор и джаз в дебютния сингъл на JazzBoree

Новата етноджаз формация JazzBoree прави силно впечатление още със своя дебютен сингъл "Дос, дос, Доне ле". Познаваме Савина Пламенова като фолклорна певица, която обича и джаза. Участвала в различни популярни народни ансамбли, в последно..

публикувано на 10.04.24 в 10:15