Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът ще връчи на ГЕРБ първия мандат за съставяне на правителство

Мария Габриел получава от президента Румен Радев първия мандат за съставяне на правителство, 15 май 2023 г.
Снимка: БТА

В понеделник се очаква вицепремиерът в оставка Мария Габриел да получи мандат за съставяне на правителство. Президентът отложи връчването за 18 март, заради официалния траур след кончината на патриарх Неофит.

В понеделник или ще отидем при президента Румен Радев с готова папка от преговорите, или директно отиваме на нови избори, коментира преди дни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Бих била наистина много доволна, ако получим папка със сериозен Министерски съвет, с отговорни хора, коментира вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти в Одрин. „Нека никога повече да няма кървави писма за министри, чистки, нека да видим какви са реалностите с бюджета, защото консултациите показаха между политическите партии, че това което се показва публично като бюджетни параметри не е истина“, каза Йотова. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Белоградчишките скали в Северозападна България

До четвъртък ще е слънчево и горещо

Във вторник , 18 юни, в България времто ще е слънчево и горещо. След обяд над планините и Североизточните части от страната ще се заоблачи и на места ще превали. Минималните температури ще са между 16 и 20°, в София 16°. Максималните ще са от 31 до..

публикувано на 17.06.24 в 19:30

Вече 30 години обучение на френски език предлага Стопанският факултет на СУ "Св. Климент Охридски"

Дарителството и визионерството по отношение прогреса на родната наука и просвета е белязало развитието на висшето образование в България. Благодарение на предприемаческия дух и родолюбието, което пази у себе си през десетилетията в странство, Евлоги..

публикувано на 17.06.24 в 11:50

Президентът и лидерът на ДПС честитиха на мюсюлманите Курбан Байрам

Президентът Румен Радев поздравява мюсюлманската общност в България по случай празника Курбан Байрам. В пожеланията си той подчертава, че духовното възвисяване, смирението и опрощението вървят ръка за ръка с добротата и състраданието и укрепват..

публикувано на 16.06.24 в 09:56