Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С мотошествие Фондация „Искам бебе“ отбелязва 17-ия си рожден ден

Снимка: iskambebe.bg

Фондация „Искам бебе“ отбелязва днес 17-ия си рожден ден с мотошествие в подкрепа на донорството на яйцеклетки. То ще потегли в 11:30 часа от "Княз Александър І" към Университета за национално и световно стопанство, където обществеността ще бъде запозната с нуждата от даряване на яйцеклетки у нас. Целта на събитието е да привлече вниманието към важността на донорството на яйцеклетки и редовната профилактика на репродуктивното здраве сред младите хора.
Над 150 000 двойки в България имат проблем със зачеването на дете и все повече нараства необходимостта от донорски генетичен материал. 
Фондацията е създадена от журналистката Радина Велчева през 2007 година. Името ѝ е свързано с вълнуващата история на една млада жена - Траянка, която много искала да се сдобие с рожба. След 9-годишно неуспешно лечение и много сълзи за пореден път тя си подала документите за поредното ин витро, но този път изписала необходимите формуляри отгоре до долу с една и съща фраза: "Искам бебе!". И мечтата ѝ наистина се сбъднала.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Валентин Мундров

Чужди държави спонсорират кибератаки към държавни институции заради предстоящия вот

Опити за кибератаки към сайтове на държавни институции се наблюдават непрекъснато заради предстоящите избори за европейски и национален парламент, съобщи пред Нова тв служебният министър на електронното управление Валентин Мундров. По думите му,..

публикувано на 11.05.24 в 10:42

Три институции проверяват сигурността на машините за гласуване

Министерството на електронното управление, Българският институт за стандартизация и Българският институт по метрология ще проверяват машините за гласуване на предстоящите избори за европейски и национален парламент. Според утвърдената методика на..

публикувано на 11.05.24 в 10:03

Алпийски тролей и скални атракции на Лакатнишките скали

Спасители от Планинската спасителна служба – отряд "Лакатник" ще пуснат днес 100-метров алпийски тролей на живописните Лакатнишки скали в Искърското дефиле. Мероприятието е част от традиционните майски празници на Гара Лакатник. От Идеалния..

публикувано на 11.05.24 в 09:05