Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Април започва с високи температури

Масец април ще започне с почти летни температури.
Снимка: БГНЕС

В понеделник минималните температури в България ще са между 9 и 14°, в София 11°. През деня ще е слънчево с висока разкъсана облачност. Южен вятър ще продължи да носи фин прах от Сахара. Максималните температури ще са между 25-30°, в столицата 26°.

По Черноморието ще е слънчево с разкъсана висока облачност. Температурите на въздуха ще са от 18° на север до 27° на юг. Морската вода е 9-12°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. 

Над планините ще е слънчево с умерен до силен по билата югозападен вятър. Температурата на 1200 м. надморска височина ще е до 22°, на 2000 м. до 14°.

Във вторник от запад на изток ще премине заоблачаване и на места след обяд и през нощта срещу сряда ще превали и прегърми. Дневните температури ще се понижат с 4-5°.

В Европа над западната част от континента, Пиренейския п-ов, Северна Италия и на изток до Германия и Западна Австрия ще е облачно и с валежи. Облачно със слаби валежи от дъжд и сняг ще е в Скандинавския п-ов. Над останалата част от континента ще е предимно слънчево и с разкъсана висока облачност.

На Балканите ще е слънчево, топло за сезона с висока разкъсана облачност. Значителна облачност и превалявания ще има само в Хърватия, където ще е и много ветровито.

В Лондон, Париж и Мадрид ще е 13°. В Берлин и Москва се очакват 19 и 20°. В Рим и в Атина ще е 21 и 27°, в Истанбул 21°. Най-топлите европейски столици ще са Белград и Букурещ с 30°.

Във Ванкувър и Монреал ще е 15 и 8°, в Чикаго и в Ню Йорк ще е 8 и 9°. В Лос Анжелис се очакват 14°, в Маями и в Мексико сити ще e 27 и 30°, в Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще е 22 и 27°. В Дубай и в Йерусалим ще е 27°. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Облачно с превалявания в неделя

През следващото денонощие облачността ще бъде предимно значителна и на много места от запад на изток ще превали. Максималните температури ще бъдат предимно между 21° и 26°, малко по-високи в източните райони на Горнотракийската низина, в София – около..

публикувано на 18.05.24 в 18:30
НДК

Започна почистването на Националния дворец на културата

Столичната община започна почистването на една от емблематичните за София съвременни сгради – Националния дворец на културата, съобщи във фейсбук кметът Васил Терзиев. Той обясни, че ще бъде възстановен вида на характерния врачански камък, върху който..

публикувано на 18.05.24 в 15:56

“Алфа рисърч”: 40% от българите не са прочели нито една книга през 2023 г.

Близо 73% от българите през м.г. не са посетили библиотека, а 40 на сто не са прочели нито една книга, показва изследване на “Алфа рисърч”, огласено в столичния “Гьоте институт”. Според изнесените данни около 63% от сънародниците ни не са ходили на..

публикувано на 18.05.24 в 09:35