Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шефката на Агенция "Митници" е задържана за 72 часа

Снимка: БТА

Директорът на Агенция "Митници" Петя Банкова е задържана за 72 часа, съобщи БТА. Пред медии адвокатът на Банкова Аделина Натина посочи, че клиентката ѝ е обвинена за участие в организирана престъпна група за търговия с влияние, контрабанда, подкупи с още трима души, които тя не познава.
Адв. Натина съобщи, че в неформален разговор служители от Комисията за противодействие на корупцията (КПК) са ѝ казали, че е правен обиск в дома на главния секретар на МВР Живко Коцев, който по-рано днес е подал оставка. Натина показа и постановлението на Софийска градска прокуратура с обвинение към Банкова.

Обвиняеми са още Стефан Димитров, Марин Димитров и Никола Николов, а заместникът на Банкова Людмил Маринов е освободен. Адвокат Натина посочи още, че Банкова не познава хората, с които е обвинена, че е участвала в престъпна група и допусна, че прокуратурата ще поиска от съда да ѝ бъде наложена постоянна мярка за неотклонение. Натина потвърди, че при вчерашната акция са арестувани десет човека, но само четирима имат обвинения.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Вечерни бдения в цялата страна в съпричастност към болните от ХИВ/СПИН

Под мотото “Помним! Приемаме! Подкрепяме!” ще премине днешният Международен ден за съпричастност към засегнатите от ХИВ/СПИН. По този повод в 28-те областни града ще се проведат вечерни бдения, тъй като запалената свещ символизира вярата, че заедно..

публикувано на 19.05.24 в 17:10
Пламен Димитров

Университетите ще получат утре обещаните увеличения, е уверил образователният министър

Служебният образователен министър Галин Цоков е уверил, че заложените 39 млн. лв. в бюджета за висшето образование ще бъдат преведени утре на университетите, съобщи пред БНР президентът на КНСБ Пламен Димитров. Така заплатите на асистентите ще..

публикувано на 19.05.24 в 16:01

Борис Бонев: ГЕРБ е продал съоръженията на Витоша за 8 млн. лв.

Столичният кмет Васил Терзиев припомни поетия ангажимент до края на мандата му през 2027 г. да има поне един работещ лифт на Витоша. На брифинг по повод неработещите съоръжения в планината той заяви, че няма как да има очаквания за шест месеца да бъде..

публикувано на 19.05.24 в 12:06