Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчева неделя с температури до 30 градуса

Снимка: БГНЕС

В неделя ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд над планинските и източните райони временно облачността ще се увеличи. Ще духа слаб западен вятър, който вечерта ще се ориентира от юг-югозапад. Минималните температури ще бъдат между 9° и 14°, в София – около 8°, а максималните - между 25° и 30°, в София – около 26°.

В планините ще бъде предимно слънчево, следобед с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 18°, на 2000 м – около 10°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, около и след обяд с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 20° и 24°, а на морската вода – около 15°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

На Балканите ще бъде слънчево и топло и температурите още ще се повишат. В Белград ще бъде 30 градуса, в Атина и Букурещ – 27, в Истанбул – 22.

Над Пиренейския полуостров, Италия, Западна и Централна Европа ще бъде слънчево. През деня облачността ще се увеличи над северните райони на Франция, страните от Бенелюкс и Северна Германия, но ще остане без валежи. Облачно и дъждовно ще бъде в Ирландия и северната част от Великобритания. Облачно с валежи от дъжд, в Норвегия от сняг, ще бъде времето на Скандинавия полуостров. Дъжд ще превалява и в Полша, прибалтийските страни, Беларус, Северозападна Украйна. В южните райони на Норвегия и Швеция, в Дания, Полша и прибалтийските страни ще духа силен вятър. Над останалата част от Източна Европа ще бъде облачно, в северната половина с превалявания от дъжд, а в крайните северни райони от дъжд и сняг. В Мюнхен ще бъде 28 градуса, в Мадрид – 27, в Рим и Виена – 25, в Париж – 19, в Москва – 15, в Санкт Петербург – 12, в Стокхолм – 9.

В Чикаго и Кейптаун ще бъде 27 градуса, а в Ню Йорк и Мелбърн – 21.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Български младежи спечелиха медали от международна олимпиада по химия

С пълен комплект медали се прибраха българските ученици след блестящо представяне на Международната Менделеева олимпиада по химия в Китай. В конкуренцията на 151 състезатели от 26 държави те завоюваха златен, сребърен и бронзов медал, съобщи..

публикувано на 30.04.24 в 17:42

Министърът поздрави за 6 май българските военни на мисии в чужбина

Достойното участие на български военни в операции и мисии на НАТО и ЕС направи България желан партньор за съвместните подготовки и учения, изключително необходими в условията на военни действия, кризи и несигурност. Това каза служебният..

публикувано на 30.04.24 в 17:28

Предвижда се обмяна на IT специалисти между България и Армения

Министерският съвет одобри проект на Меморандум за сътрудничество в областта на технологичните иновации и научноизследователската и развойна дейност между Министерството на иновациите и растежа на България и Министерството на високотехнологичната..

публикувано на 30.04.24 в 17:06