Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България, Турция и Сърбия представиха традициите си в Ню Йорк

Снимка: Генерално Консулство Ню Йорк

На събитие, организирано от Генералните консулства на България, Турция и Сърбия в Ню Йорк, бяха представени културите, традициите и възможностите за туризъм в трите балкански държави.

Празненството бе домакинствано от генералното консулство на Турция и беше посетено от близо 500 гости от трите общности и техни приятели, отбелязват във Фейсбук от Консулството на България.


Генералният консул на страната ни в Ню Йорк Ангел Ангелов запозна гостите с участието на България в изложението, като разказа за възможнстите за туризъм в страната ни. Българските фолклорни танци и музика бяха представени от танцов ансамбъл GORANA DANCE. 


Българската кухня, с уникалното кисело мляко, баниците със сирене, със спанак, с тиква и пр., виното и ястията от родната трапеза също бяха част от празника на Балканите в Ню Йорк.


Снимки: Генерално консулство Ню Йорк


 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Православни християни изпълниха храмовете на Разпети петък

Въпреки дъжда в различни краища на България храмовете в страната се изпълниха с вярващи на Разпети петък. В София много от тях посетиха митрополитския катедрален храм "Света Неделя". Поклонението продължава през целия ден. Вечерта в храма ще бъде..

публикувано на 03.05.24 в 17:22

Вход свободен и войнишка боб чорба във Военноисторическия музей за 6 май

С Ден на отворени врати ще бъде отбелязан на 6 май Денят на храбростта и празникът на Българската армия в Националния военноисторически музей в София, Военноморския музей и Парк-музей „Владислав Варненчик“ във Варна и в Музея на авиацията в..

публикувано на 03.05.24 в 12:10

Спират блок 5 на АЕЦ "Козлодуй" за презареждане с американско ядрено гориво

На 5 май пети блок на единствената атомна централа "Козлодуй" ще бъде спрян за планов годишен ремонт и презареждане с ядрено гориво. В изпълнение на програмата на АЕЦ „Козлодуй” за диверсификация, в реактора на блока ще бъдат заредени касети тип RWFA,..

публикувано на 03.05.24 в 10:47