Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутатите освободиха Росен Желязков от поста председател на НС

Снимка: БТА

Народното събрание гласува поисканата от “Продължаваме промяната – Демократична България”, “БСП за България” и “Възраждане” оставка на парламентарния председател Росен Желязков. От присъстващите в пленарната зала 232-ма депутати 129 гласуваха “за” предложението, а останалите 103-ма бяха “против”. 

Освобождаването на Росен Желязков от поста става два дни преди излизането във ваканция на депутатите по повод предстоящата предизборна кампания за национален и европейски парламент и великденските празници.

Росен Желязков

“Понякога трябва да замълчиш, за да бъдеш чут”, заяви Росен Желязков в словото си преди гласуването на оставката. Той се обърна към народните представители с думите: “Благодаря за доверието и недоверието, те са огледала на самооценката.” 

Злоупотреба с власт и правомощия и работа в интерес на политическия блок ГЕРБ-ДПС е основният аргумент на вносителите на искането за сваляне на председателя на НС. В конкретните мотиви на коалицията е посочено: “нарушение при процедурата по предсрочно прекратяване мандата на управителя на НЗОК Станимир Михайлов”.
Кирил Петков

“Цялостно показваме червен картон на ГЕРБ за работата в последните три месеца”, коментира пред журналисти съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков по повод внесеното от ПП – ДБ искане за оставка на парламентарния председател.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Съавтор на една 16-те статии с участие на INSAIT е единайсетокласничката Рени Паскалева от ПЧМГ, участник в лятната изследователска програма на INSAIT за ученици.

Българският INSAIT изпреварва Кеймбридж на знаков форум за изкуствен интелект

Институтът за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT) към Софийския университет е с повече статии на Computer Vision and Pattern Recognition Conference (CVPR’24) от знакови западни университети. Конференцията, която тази..

публикувано на 21.06.24 в 16:55

Първият летен ден - горещ, с предупреждение за опасно високи температури

В петък, 21 юни, ще продължи горещата вълна и слънчевото време. В източната половина на страната ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, в западната ще е почти тихо. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в Източна България -..

публикувано на 20.06.24 в 19:35
Тримата митрополити, от които ще бъде избран Българският патриарх (от ляво надясно): Гавриил Ловчански, Григорий Врачански и Даниил Видински.

Светият синод излъчи тримата кандидати за Български патриарх

След дълго заседание, продължило няколко часа, Светият синод излъчи тримата митрополити, измежду които трябва да бъде избран новият Български патриарх. Това са Ловчанският митрополит Гавриил, Врачанският митрополит Григорий и Видинският митрополит Даниил...

публикувано на 20.06.24 в 18:15