Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В събота и неделя ще има пролетно слънце, в планините ще вали

Снимка: Светослав Цветанов

В събота, 27 април, минималните температури в страната ще са между 5 и 10°, в София 5°. Сутринта ще е слънчево. По обяд над Западна България, а след обяд и над Централна, ще се заоблачи в планините ще превали и прегърми. На изток ще е слънчево. Максималните температури ще са от 18 до 23°, в столицата 18°.

По Черноморието се очаква слънчево време. Температурите на въздуха ще са до 16-18°. Морската вода е 13-16°. Вълнението на морето ще е 2 бала. 

Над планините ще е облачно, след обяд и дъждовно. Над 2400 м ще вали сняг. Температурата на 1200 м надморска височина ще е до 11°, на 2000 м до 5°.

В неделя и понеделник ще е предимно слънчево.

В Европа – над Британските о-ви, Франция и Пиренейския п-ов ще вали, на северозапад в Испания ще вали и сняг. Дъжд ще вали в Бенелюкс и Запада Германия, а сняг в Швейцарските Алпи и северната част на континента. В Прибалтика и Централна Европа ще има разкъсана облачност. В Северна Италия ще превали дъжд.

На Балканите прогнозата е за слънчево време. По-значителна облачност ще има в западната половина от полуострова. В Черна гора, Албания, Сърбия, Западна Румъния и Северозападна Гърция ще превали краткотраен дъжд. Ще се затопля.

В Лондон, Париж ще е 13 - 14°. В Мадрид ще е 16°, в Москва 15°, в Истанбул 20°, в Берлин 21°, в Белград и Букурещ 23°,а в Атина – 24°. Най-топлата европейска столица ще е Рим с 26°.

Отвъд Океана – във Ванкувър и Монреал ще е съответно 11 и 13°. В Чикаго и в Ню Йорк ще е 16°, в Лос Анджелис се очакват 21°, в Маями 27 и в Мексико сити – 29°. В Буенос Айрес ще 19°, в Рио де Жанейро и 27°, в Дубай 32°, а в Йерусалим 25°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Конституционният съд потвърди прекратената концесия на терминал "Росенец"

Конституционният съд отхвърли искането на президента Румен Радев да установи, че прекратяването на концесията на петролния терминал "Росенец" противоречи на Основния закон. Решението на магистратите е взето единодушно от участвалите 10 съдии, посочва..

публикувано на 17.05.24 в 08:52

Ден на очарованието на растенията в Биологическия факултет на СУ 

Международен Ден на очарованието на растенията ще се проведе днес в изложбената зала на Биологическия факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”.  Студенти, преподаватели и изследователи под формата на разговори и демонстрации ще..

публикувано на 17.05.24 в 08:05

В петък и събота над страната ще се затопля, спират и валежите

В петък  минималните температури в страната ще са между 6° и 11°, в София 8°. Сутринта над Западна България ще има мъгли. През деня дъждовете ще са на малко места, а след обяд облачността ще се разкъсва до слънчево. Максималните температури ще са от 17°..

публикувано на 16.05.24 в 19:05