Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес - 17 май 2024 г.

В "България днес" на 17 май ще разберем как се изгражда едно българско неделно училище зад граница, от идеята до реализацията й. За това разговаряме с Мира Янишевская, основател на училището ни в Пекин. Поглеждаме и към българския туризъм и интереса към него от страна на поляците. Срещаме ви и с една усмихната млада българка от Америка, от Конкорд, близо да Сан Франциско. По съседски – рубриката за събитията с балкански адрес от изминалите дни също е част от всяко наше петъчно предаване. Водещ е Красимир Мартинов.

01:15 - Актуална информация от България и българските общности зад граница

08:50 - Времето у нас и по света

14:20 - По съседски – хроника на събитията с балкански адрес от седмицата

23:55 - Как се изгражда българско неделно училище зад граница – разговор с Мира Янишевская, основател на училището ни в Пекин.

37:30 - Българският туризъм в контекста на откриващия се летен туристически сезон

46:25 - Презокеанска среща с усмихната Искра Димитрова от Конкорд, Калифорния

56:40 - За "Двете сърца" на Крис Гран

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"

БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 13 юни 2024 г.

В „България днес“ на 13 юни разговаряме с Люк Леви, директор на Френския културен институт в София, по подов поредицата от кръгли маси и културни събития в различни европейски градове, озаглавена „Изправени пред войната. Европейски диалози“, която днес..

публикувано на 13.06.24 в 19:00

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 4

В четвъртия брой на "Часът на Радио България…" ви отвеждаме при българите в Одрин, за да научим повече за българската общност там, за  черквата "Свети Георги Победоносец ", за наследството, завещано от отец Александър Чъкърък, за църковните служби на..

публикувано на 13.06.24 в 12:51

България днес - 12 юни 2024 г.

Поетична, франкофонска и с елементи на действителността на българската администрация- такава се очертава да бъде „България днес“ в сряда. В нея ще си спомним за изключителния поет и преводач Атанас Далчев, ще ви разкажем, коя е най-старата и голяма..

публикувано на 12.06.24 в 19:00