Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Горещ понеделник с температури до 37°, на места - краткотрайни валежи

През нощта ще бъде предимно ясно с по-значителна облачност до полунощ в крайните западни райони, където на отделни места ще има краткотрайни валежи. В понеделник, 24 юни, ще е предимно слънчево. Около и след обяд главно над Югозападна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще са предимно между 32° и 37°, по-ниски в крайните източни райони, в София – около 32°.
Над планините преди обяд ще бъде слънчево. След обяд над Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта на места ще превали и прегърми. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 26°, на 2000 метра – около 19°.
По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб, по южното крайбрежие - умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 24° и 27°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.
Над по-голямата част от Балканския полуостров ще бъде слънчево. Значителна облачност с валежи ще има в северозападните райони, а след обяд и в планинските от централната част на полуострова. На Балканите най-ниски ще са температурите в Белград и Истанбул - 30°, най-високи - в Атина и Букурещ - 36°.
Над Пиренейския полуостров ще бъде слънчево. Предимно слънчево ще бъде и над повечето райони от Западна и Централна Европа. По-значителна облачност и валежи ще има над северните и западните райони от Британските острови, както и над района на Алпите и северната половина на Италия. Предимно слънчево ще бъде и над южните и източните райони от Скандинавския полуостров, докато над останалата част ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд. Над Източна Европа ще има значителна облачност, на много места с превалявания, в отделни южни райони и с гръмотевици. На територията на Европа най-прохладно ще е е в Москва и Варшава - 22°, а най-горещо - в Атина и Букурещ - 36°.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 27 септември 2024 г.

В Световния ден на туризма пътуваме – в пространството, във времето и в спомените. "България днес" ни отвежда из улиците на древна Сердика и дворцовия комплекс на Константин Велики, за да разберем как са се  чувствали хората, които..

публикувано на 27.09.24 в 19:00

До 5 октомври ЦИК трябва да определи местата за избирателни секции в чужбина

При старта днес на предизборната кампания за предстоящите извънредни парламентарни избори на 27 октомври, служебният премиер Димитър Главчев отчете, че продължават усилията на изпълнителната власт да се елиминира изкривяването на вота на хората...

публикувано на 27.09.24 в 15:53

Над 900 000 българи са пътували в чужбина през отпускарския месец август

Пътуванията на български граждани в чужбинапрез август 2024 г. са 903 400, или с 8.3% повече от август 2023 г, съобщи Националният статистически институт в Световния ден на туризма - 27 септември. Пътуванията с цел почивка и екскурзия..

публикувано на 27.09.24 в 13:58