Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 6

В шестия брой на „Часът на Радио България…“ ви срещаме с Милена Селимипредставител на българите в Комитета на националните малцинства в Република Албания, преводач на албански на някои от най-популярните ни писатели и виден общественик. С нея говорим за онова, от което се нуждае българското национално малцинство в Албания, с какво българската държава може да му помогне, как се развиват отношенията между отделните народи на Балканите и как културата може да ги „облагороди“. 

В предаването ви разказваме и за Музея в италианския град Кампобасо, който пази уникални исторически находки, свързани с България. 

Водещ е Красимир Мартинов. 

Слушайте предаването всеки четвъртък от 10:00 до 11:00 часа в ефира на програма "Христо Ботев", а след това – в платформите на БНР –  "Радио България", "Бинар.бг", както и в YouTube канала на Радио България

Очакваме ви с мнения и коментари на: radiobulgaria@bnr.bg и във Фейсбук – "Радио България за българите по света"



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Предстоят ни два слънчеви дни

В сряда , 2 октомври, минималните температури ще са между 2 и 12°, в София 5°. Максималните ще са от 19 до 24°, в столицата ще е 21°. Във високите полета на Западна България сутринта има условия за слана. През деня ще е слънчево. Вятърът ще е..

публикувано на 01.10.24 в 19:55

Избирателите извън страната ще гласуват с най-дълга бюлетина

В ЦИК беше представена бюлетината за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Регистрирали кандидатски листи са 28 партии и коалиции, има и един независим кандидат от Плевен. Най-дългата бюлетина ще бъде за избирателите извън страната..

публикувано на 01.10.24 в 19:01

България днес - 1 октомври 2024 г.

В Световния ден на музиката и на архитектурата 1 октомври ще говорим за градежите и устоите на българската политика в условия на предизборна кампания. Каква е мелодията, която долавят българите зад граница и колко голяма изненада..

публикувано на 01.10.24 в 19:00