Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Горещините се завръщат

Снимка: БГНЕС

През нощта ще бъде ясно и вятърът ще стихне. Утре ще бъде слънчево, следобед – горещо. Максималните температури ще бъдат предимно между 32° и 37°, в София – около 32°.

Над планините ще бъде слънчево. Следобед ще има незначителна купеста облачност. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 25°, на 2000 м – около 18°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат 27°-30°, а на морската вода – 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

На Балканския полуостров ще бъде предимно слънчево. Температурите още ще се повишат. ВБукурещ ще бъде 37 градуса, в Белград – 36, в Атина – 33, в Истанбул – 31.

В Западна Европа, на Скандинавския полуостров и в Европейска Русия ще вали дъжд. В Германия, района на Алпите и Балтийско море валежите ще бъдат значителни. В много райони на Източна Европа ще бъде предимно слънчево, а в Западна ще превали. Във Виена ще бъде 35 градуса, в Рим – 32, в Москва – 31, в Мадрид – 27, в Мюнхен – 24, в Санкт Петербург – 23, в Париж и Стокхолм – 22.

В Ню Йорк ще бъде 31 градуса, в Чикаго – 21, в Кейптаун – 20, в Мелбърн – 11.  

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Река Дунав при Будапеща

С призива да пазим Дунава син отбелязваме Деня на реката

На днешния ден преди 20 години е обявен Денят на река Дунав и оттогава се отбелязва с различни инициативи. Тазгодишното мото “Да пазим Дунав син” призовава хората, живеещи в Дунавския басейн, да повишат своята осведоменост и да бъдат активни в..

публикувано на 29.06.24 в 10:41

Банско открива летния туристически сезон

Отдих, далече от тълпите в летните курорти, разходки в планината, възможности за преходи пеша или с електрически велосипеди – всичко това очаква туристите от днес в Банско. Курортът в Пирин планина ще изненада постителите си през лятото с много..

публикувано на 29.06.24 в 09:51

Предупреждение да не се пътува в наводнените региони на Италия

Министерството на външните работи (МВнР) предупреждава българските граждани да не пътуват в част от Италия заради лошо време. В съобщение на ситуационния център на министерството се изтъква, че проливните дъждове, обхванали област Емилия-Романя,..

публикувано на 26.06.24 в 14:18