Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 8

В осмия брой на предаването с водещ Красимир Мартинов разказваме за българските стъпки в далечна Бразилия, описани в книгата на Даниел Методиев. От Венета Николова научаваме какво предлага българската закусвалня на Шошана в Сао Пауло, а с помощта на сътрудничката ни Мария Сомичкова от САЩ надникваме в творческата душа на Александра Турлакова -  23-годишната майсторка на татуировки и графити в Лас Вегас. Елена Каркаланова ни води до Хамбург, където на 13 юли ще се проведе Втория фестивал на българската литература.

Слушайте предаването всеки четвъртък от 10:00 до 11:00 часа в ефира на програма "Христо Ботев", а след това – в платформите на БНР –  "Радио България", "Бинар.бг", както и в YouTube канала на Радио България

Очакваме ви с мнения и коментари на: radiobulgaria@bnr.bg и във Фейсбук – "Радио България за българите по света"


 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Официално стартира процедурата за избор на нов главен прокурор

На днешното си заседание Висшият съдебен съвет официално възобнови процедурата за избор на нов главен прокурор. Изборът е насрочен за 16 януари 2025 г., а до 24 октомври кандидатите трябва да представят концепциите си. Кандидатите трябва да имат..

публикувано на 12.09.24 в 15:03

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 17

В този брой на предаването слушайте: "Когато и ученици, и учители са в час" – разговор с Николай Йорданов, директор на Българското средно училище "Христо Ботев" в Братислава;  "Българското кино - на фокус в Париж“ – интервю с Румена Иванова..

публикувано на 12.09.24 в 12:00

Ретро автомобили на Националната служба за охрана представя Историческият музей

Класически автомобили от висок представителен клас от парка на Националната служба за охрана представя от днес до 15 септември Националният исторически музей. Експозицията е по повод 145 години от основаването на държавната охранителна служба на..

публикувано на 12.09.24 в 07:15