Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 8

В осмия брой на предаването с водещ Красимир Мартинов разказваме за българските стъпки в далечна Бразилия, описани в книгата на Даниел Методиев. От Венета Николова научаваме какво предлага българската закусвалня на Шошана в Сао Пауло, а с помощта на сътрудничката ни Мария Сомичкова от САЩ надникваме в творческата душа на Александра Турлакова -  23-годишната майсторка на татуировки и графити в Лас Вегас. Елена Каркаланова ни води до Хамбург, където на 13 юли ще се проведе Втория фестивал на българската литература.

Слушайте предаването всеки четвъртък от 10:00 до 11:00 часа в ефира на програма "Христо Ботев", а след това – в платформите на БНР –  "Радио България", "Бинар.бг", както и в YouTube канала на Радио България

Очакваме ви с мнения и коментари на: radiobulgaria@bnr.bg и във Фейсбук – "Радио България за българите по света"


 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Електронното заявление за гласуване извън България вече е активно

От 11 септември вече е активно електронното заявление за гласуване извън страната на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври, съобщи БТА. То може да бъде попълнено онлайн до 24:00 ч. българско време, на 1 октомври. Срокът за..

публикувано на 11.09.24 в 10:54

Валежите постепенно спират, но остава хладно

През следващото денонощие ще преобладава облачно време. На много места ще има валежи от дъжд, главно в източната половина на страната ще са придружени с гръмотевици и ще са значителни по количество. В сряда след обяд , от запад валежите ще..

публикувано на 10.09.24 в 19:45

От полунощ приемат онлайн заявления за гласуване в чужбина

Избирателната комисия започва да приема онлайн заявления за гласуване в чужбина в полунощ, съобщи ЦИК на брифинг. Възможността за подаване на заявлението през интернет страницата на Централната избирателна комисия ще приключи в 24.00 ч. българско..

публикувано на 10.09.24 в 18:13