Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Горещините настъпват и през новата седмица

Снимка: БТА

В понеделник отново ни очаква слънчево и горещо време. Над източната половина от страната ще се развива купеста облачност, но без валежи. Максималните температури ще бъдат между 36° и 41°, в София – около 37°.

По Черноморието ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността, но без валежи. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°, а на морската вода – 27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде слънчево и топло. Следобед над Странджа, Сакар и източната половина от Стара планина ще се развива купеста облачност, но няма да вали. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 30°, на 2000 м – около 24°.

И през следващите два дни времето ще се задържи много горещо с максимални температури между 37° и 42°.

На Балканите ще се задържи слънчево и горещо. В Букурещ ще бъде 42 градуса, в Белград – 39, в Атина – 37, в Истанбул – 34.

Горещата вълна в Южна Европа продължава. В западната част от Пиренейския полуостров температурите ще се понижат, но валежи не се очакват. В по-голямата част от Западна Европа, на Скандинавския полуостров, в Прибалтика и северната половина от Европейска Русия ще вали дъжд, значителни количества ще има във Великобритания и южните райони на Норвегия. В останалата част от Европа ще бъде предимно слънчево и горещо. В Рим ще бъде 37 градуса, във Виена – 33, в Мадрид и Мюнхен – 31, в Москва – 29, в Париж – 26, в Санкт Петербург – 24, в Стокхолм – 21.

В Ню Йорк и Чикаго ще бъде 34 градуса, в Кейптаун – 16, в Мелбърн – 10.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Въвежда се пълна забрана за продажбата на енергиен прах

От Комисията за защита на потребителите разпоредиха незабавно изтегляне от пазара на два продукта, известни като енергиен сниф, които се вдишват през носа и са алтернатива на енергийните напитки. Продуктите са определени като сериозна заплаха за..

публикувано на 11.09.24 в 15:10

По консумация на хляб България е втора в света

В световната класация България заема второ място в света по консумация на хляб, а Турция е на първо място, съобщава БНТ като цитира турския новинарски сайт "Йенигюн". Според статистиката спомената от изданието, в Турция един човек изяжда близо 200..

публикувано на 11.09.24 в 12:07

Електронното заявление за гласуване извън България вече е активно

От 11 септември вече е активно електронното заявление за гласуване извън страната на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври, съобщи БТА. То може да бъде попълнено онлайн до 24:00 ч. българско време, на 1 октомври. Срокът за..

публикувано на 11.09.24 в 10:54