Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВнР: Българите да не пътуват до Япония заради опасен тайфун

Снимка: МВнР

Министерството на външните работи препоръча на българските граждани, пребиваващи в Япония или планиращи да посетят страната, да се въздържат от пътувания там през следващите четири дни заради вилнеещата тропическата буря “Шаншан”. От ведомството посъветваха сънародниците ни също така да спазват препоръките на местните власти и да следят редовно интернет страницата на Японската метеорологична агенция.

Тайфунът вече причини човешки жертви – до момента е потвърдена гибелта на трима души, а 78 пострадаха от стихията.

Ако се нуждаят от съдействие, българските граждани в Япония могат да се обръщат към българското посолство в Токио, казаха от Ситуационния център към външното министерство.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Министърът на външните работи Иван Кондов и извънредният и пълномощен посланик на САЩ в България Кенет Мертен

САЩ ще помагат на България да покрие критериите за безвизов режим

Включването на България в Програмата за безвизово пътуване на САЩ са обсъдили на среща днес министърът на външните работи Иван Кондов и извънредният и пълномощен посланик на САЩ в България Кенет Мертен. "Включването на България в Програмата за безвизово..

публикувано на 17.09.24 в 18:43

Оценките за българския ресор в ЕК - от удовлетворение до разочарование

Българският еврокомисар Екатерина Захариева получава ресор "Стартиращи предприятия, изследвания и иновации" в следващата Европейска комисия. Това обяви днес председателката на комисията Урсула фон дер Лайен в Европейския парламент. По-късно в кратко..

публикувано на 17.09.24 в 16:57

Екатерина Захариева ще е еврокомисар за стартъпи, научни изследвания и иновации

Издигнатата от ГЕРБ-СДС за еврокомисар от България Екатерина Захариева получава ресор стартъпи, научни изследвания и иновации. Председателят на Еврокомисията (ЕК) Урсула фон дер Лайен представи ресорите на новите комисари. "Науката и технологиите трябва..

публикувано на 17.09.24 в 13:28