Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кенийски атлети най-бързи на “Маратон София 2024”

Снимка: БГНЕС

Шедрак Кимайо и Хариет Чеборе от Кения триумфираха на “Маратон София 2024” в класическата дистанция от 42,195 км. Кимайо успя да я преодолее за 2 часа, 15 минути и 4 стотни от секундата, а Чеборе – за 2 часа, 38 минути и 25 секунди.

Хиляда бегачи потеглиха в класическия маратон в столицата

От българите най-бързи бяха завършилият седми при мъжете Исмаил Сенанджи и четвъртата при жените Надежда Ангелова.

Над 7200 атлети участваха в тазгодишния маратон, което е една трета повече в сравнение с 2023 г. Увеличен е и броят на чужденците, бягали в различните дистанции – над 1100 души от повече от 50 държави. Всички те преминаха край символични за града места и бяха аплодирани от софиянци.

През тази година маратонът се превърна в празник, тъй като за първи път беше съпътстван от богата забавно-музикална програма. По неговото трасе бяха изградени осем сцени, които преливаха от шоу и добро настроение.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България е осмата най-добра страна за инвестиране в недвижими имоти в Европа

Страната ни е осмото най-добро място за инвестиране в недвижими имоти в Европа, става ясно от проучване на британската компания 1st Move International. Според изследването годишната брутна доходност от наеми у нас възлиза на 4,65%. Същевременно..

публикувано на 12.10.24 в 13:09

Шест пъти повече сигнали за онлайн престъпления над деца

Над шест пъти повече сигнали за онлайн престъпления над деца в сравнение с м.г. са постъпили в Националния център за безопасен интернет, съобщи за БНР Антоанета Василева от организацията. Деветдесет и девет процента от оплакванията се отнасят до..

публикувано на 12.10.24 в 11:53
Валентин Мундров

Изтеклият срок на машините за гласуване няма да повлияе на вота

Изтеклите гаранции на машините за гласуване няма да създадат проблем на предстоящите парламентарни избори, увери пред Нова тв служебният министър на електронното управление Валентин Мундров. По думите му, изтеклият срок на годност на машините не..

публикувано на 12.10.24 в 10:24