Предимно слънчево време

Днес от северозапад валежите от дъжд ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево, най-късно в Източна България. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина - временно силен вятър от..

публикувано на 25.03.24 в 06:58

Наградиха призьорите в турнир за хора с увредено зрение в Благоевград

20 човека с увредено зрение от Благоевград, София, Пловдив, Кюстендил и Дупница участваха в двудневния турнир по шахмат и спортна табла, организиран от Регионалната и Териториалната структура на Съюза на слепите в Благоевград.  Призьорите от турнира..

публикувано на 24.03.24 в 17:50

Филологическият факултет към ЮЗУ „Неофит Рилски“представи „Традиции около българската трапеза“

Филологическият факултет към Югозападния университет „Неофит Рилски“  представи „Традиции около българската трапеза“, част от ННП „Развитие и утвърждаване на българистиката в чужбина“. Традиционната българска кулинария бе в центъра на събитието със..

публикувано на 24.03.24 в 17:12

Веселин Христов е новият лидер на БСП-Благоевград

38-годишният общински съветник Веселин Христов е  новият председател на общинската организация на БСП-Благоевград. Той бе избран на извънредна общинска конференция, която се проведе в областния център. Христов заема място на освободения председател Любен..

публикувано на 24.03.24 в 17:12

Делян Пеевски, председател на ДПС : Без ГЕРБ-СДС не може да има правителство

Необходими са бързи предсрочни избори, за да продължим да работим за хората и България с ясно евроатлантическо мнозинство и правителство.  ДПС подкрепи до последно усилията да бъде сформиран кабинет с мандата на ГЕРБ-СДС в рамките на това Народно..

публикувано на 24.03.24 в 16:29

Габриел оттегля кандидатурата си, ГЕРБ няма да подкрепи правителство с втория мандат

Мария Габриел ще внесе в понеделник писмо в Народното събрание, с което оттегля кандидатурата си за министър-председател. Това обяви на брифинг в централата на ГЕРБ самата тя и добави, че ГЕРБ няма да участва повече в преговори и няма да подкрепи..

публикувано на 24.03.24 в 15:11

Прощаваме се с писателя Алек Попов

Днес е опелото за писателя Алек Попов. То ще бъде отслужено от 15:30 ч. в църквата на Централните софийски гробища. Авторът на разкази и романи, сред които "Мисия Лондон" и "Черната кутия", почина на 22 март на 58-годишна възраст. В културното ни..

публикувано на 24.03.24 в 08:47

Ден на траур в Русия след атаката с над 130 жертви

Днес е обявен ден на национален траур в Русия за жертвите на петъчната атака срещу концертната зала в комплекса "Крокус сити" край Москва. Най-малко 133 души бяха убити при нападението, а ранените са над 140.  В телевизионно обръщение руският президент..

публикувано на 24.03.24 в 08:40

БСП Благоевград избира ново ръководство

БСП Благоевград ще избира днес ново общинско ръководство.  Това ще се случи по време на местна отчетно-изборна конференция. Преди около месец партийният лидер Корнелия Нинова отне правомощията на досегашното общинско ръководство, начело с Любен Милев и..

публикувано на 24.03.24 в 08:15

Слънчева и топла неделя

Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време със слаб до умерен югозападен вятър.  Около и след пладне облачността над северозападните райони ще започне да се увеличава, вятърът там ще се ориентира от запад-северозапад и с него..

публикувано на 24.03.24 в 07:51