Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ден на спортната младост на Благоевград

  Съботният ден бе особено оживен  от емоции, скорост и надпревара в Спортния интернат в Благоевград. Докато  на изкуствения терен  момичетата на футболния „Пирин Лейдис“ провеждаха редовната си тренировка, на пистата около игрището  – с много настроение, масовост и добра организация – се проведе лекоатлетическият празник „Децата на Благоевград“.

  Организаторите – Община Благоевград и лекоатлетически клуб „Джордан“, включиха в състезателния ден 5 дисциплини: бягане на 60, 300 и 600 метра, смесена щафета и дълъг скок. Идеята – да се  мотивират младите хора за физическа активност, намери своята перфектна реализация. Над 100 ученици от всички благоевградски училища, състезателите на ЛК „Джордан“ и група от 14 лекоатлети от Кюстендил участваха в надпреварата.

  Душата на това състезание – като инициатор и водещ – отново бе треньорът по лека атлетика Йордан Янев. Той умело съчета спортния си професионализъм  и уменията си на радиоводещ. Извън сценария, ако изобщо е имало такъв, той се обърна към огромната група млади лекоатлети с думите: ”Знаете ли, че защо тази нощ се събудих в 2 часа? Няма как да знаете! Сетих се,че навършвам 50 години в леката атлетика, половин век на пистата! На 15 септември 1971 г. постъпих в Спортното училище в Пловдив. Е,сега искам да ви видя какво можете!“.

  След спонтанните аплодисменти, изпратили тази кратка и емоционална реч, кметът на община Благоевград  Илко Стоянов награди победителите в първата дисциплина – смесената щафета.

  Състезанието продължи с напрежение, хъс и борба със секундите. Но днес водещ бе  олимпийският принцип: важното е да участваш. Има един краен победител – спортът.
Галерия

Вижте още

Цветан Цветанов: Съдебната система е овладяна и в немалка част обслужва организираната престъпност

Съдебната система е овладяна, а добрите резултати в МВР биха били възможни само с добра координация, с истински отговорен главен прокурор. Това каза в предаването “Събития и личности” Цветан Цветанов, бивш вътрешен министър и лидер на “Републиканци за България”. Той коментира темата за п аралелното правосъдие и мрежите от зависимости в съдебната..

публикувано на 23.02.24 в 11:49
Асен Генов

Асен Генов: Не вярвам да се стигне до предсрочни избори

Меморандумът на раздора: ще продължи ли да работи настоящата управленка формула или отиваме на избори 2в1 през юни? - политическите събития от седмицата коментирахме в предаването “Събития и личности” с журналиста Асен Генов. По думите му, начинът по който в момента се реализира вътрешната ни политика се базира на похватите на една нискоразрядна..

публикувано на 23.02.24 в 11:17

Никола Зикатанов: Ключът към успеха е в ръцете на общността

Никола Зикатанов и семейството му вече второ десетилетие вървят успешно по пътя за възраждане на лозарството и винопроизводството в Санданския край , за оползотворяване на възможностите за атрактивен винен туризъм. 12 винарски изби се включиха в тазгодишните традиционни дни на отворените врати на винарните по долината на река Струма, посрещнаха..

публикувано на 22.02.24 в 14:01

Актьорът Теодор Ненов: Театърът е чувство!

Теодор Ненов, младият актьор от Драматичния театър “Н. Вапцаров“  в Благоевград е с номинация в категория „Дебют“ на националните театрални награди „Икар“- 2024 на Съюза на артистите в България . Тя е за ролята му на Грегор Замза в постановката „Преображението“ по Франц Кафка. „ Това е едно от най-емоционалните неща, които са ми се случвали в..

публикувано на 22.02.24 в 13:54

Георои с кауза

Започнаха номинациите за годишните награди за доброволчество „Героите” на фондация „TimeHeroes”. Платформата обединява хора от цялата страна, които всекидневно се включват в социални инициативи, като вече наброяват колкото един областен град или над 95 хиляди души. Близо 100 са получените награди през годините и те са признание и мотивация за..

публикувано на 22.02.24 в 13:35

Македонка Иванова: Село Ключ ще стане по-привлекателно за живеене

Благоустрояването на петричкото село Ключ е един от основните приоритети в работата на новоизбрания кмет Македонка Иванова. Амбицията й е населеното място да стане по-приятно за живеене за местните хора, да бъдат привлечени и нови жители, да бъде развит селски туризъм, за който има чудесни природни дадености. Още при встъпването си в длъжност..

публикувано на 21.02.24 в 16:20

Какво пише на таблото на стадион „Христо Ботев“?

Любовта на феновете към ОФК „Пирин“ в Благоевград, понякога граничи както казват тук с религия. Доказателство за това е една постъпка на 12 д клас от Езикова гимназия "Акад. Людмил Стоянов" – Благоевград, които поканиха своя класен ръководител Илиан Донев на абитуриентския си бал от светлинното табло на стадион „Христо Ботев“.  На таблото беше изписано..

публикувано на 21.02.24 в 12:32