Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна конкурсът на Български пощи „Най-красиво писмо до Дядо Коледа“

До 18 декември 2023 година е отворен традиционният детски конкурс на Български пощи „Най-красиво писмо до Дядо Коледа“. Участието в конкурса спомага за развиване на въображението на децата, за начина, по който те да се изкажат, да се научат да пишат писма“, каза за Радио Благоевград Николина Андонова от Регионалната пощенска станция в Благоевград. Тя припомни и условията за участие: правилно изписан на плика адрес на подателя;поставяне на марка, т.с да бъде заплатена пощенската услуга и за получател да бъде посочено само „За Дядо Коледа“. В съдържанието на писмото не трябва да се изписва адресът на подателя, той да се посочи единствено на плика. Всички деца, участвали в конкурса, ще получат отговор лично от Дядо Коледа, а тези с най-оригинални и красиви писма ще бъдат наградени. Няма ограничения за писмата, те могат да са ръкописни, печатни, придружени от ръчно изработени изненади.

Пишат и пораснали деца, и възрастни хора дори“, разказа още Николина Андонова и сподели, че писмото,  което никога няма да забрави,  е на младо момиче от град Гоце Делчев. „Просто ме разплака, беше много прочувствено, човешки написано и лично се ангажирахме да направим отделно подарък за нея“.  Николина Андонова посочи, че получават много хубави писма, а децата най - често си пожелават здраве и мир.

Интервюто с Николина Андонова можете да чуете в звуковия файл.Вижте още

Цветан Цветанов: Съдебната система е овладяна и в немалка част обслужва организираната престъпност

Съдебната система е овладяна, а добрите резултати в МВР биха били възможни само с добра координация, с истински отговорен главен прокурор. Това каза в предаването “Събития и личности” Цветан Цветанов, бивш вътрешен министър и лидер на “Републиканци за България”. Той коментира темата за п аралелното правосъдие и мрежите от зависимости в съдебната..

публикувано на 23.02.24 в 11:49
Асен Генов

Асен Генов: Не вярвам да се стигне до предсрочни избори

Меморандумът на раздора: ще продължи ли да работи настоящата управленка формула или отиваме на избори 2в1 през юни? - политическите събития от седмицата коментирахме в предаването “Събития и личности” с журналиста Асен Генов. По думите му, начинът по който в момента се реализира вътрешната ни политика се базира на похватите на една нискоразрядна..

публикувано на 23.02.24 в 11:17

Никола Зикатанов: Ключът към успеха е в ръцете на общността

Никола Зикатанов и семейството му вече второ десетилетие вървят успешно по пътя за възраждане на лозарството и винопроизводството в Санданския край , за оползотворяване на възможностите за атрактивен винен туризъм. 12 винарски изби се включиха в тазгодишните традиционни дни на отворените врати на винарните по долината на река Струма, посрещнаха..

публикувано на 22.02.24 в 14:01

Актьорът Теодор Ненов: Театърът е чувство!

Теодор Ненов, младият актьор от Драматичния театър “Н. Вапцаров“  в Благоевград е с номинация в категория „Дебют“ на националните театрални награди „Икар“- 2024 на Съюза на артистите в България . Тя е за ролята му на Грегор Замза в постановката „Преображението“ по Франц Кафка. „ Това е едно от най-емоционалните неща, които са ми се случвали в..

публикувано на 22.02.24 в 13:54

Георои с кауза

Започнаха номинациите за годишните награди за доброволчество „Героите” на фондация „TimeHeroes”. Платформата обединява хора от цялата страна, които всекидневно се включват в социални инициативи, като вече наброяват колкото един областен град или над 95 хиляди души. Близо 100 са получените награди през годините и те са признание и мотивация за..

публикувано на 22.02.24 в 13:35

Македонка Иванова: Село Ключ ще стане по-привлекателно за живеене

Благоустрояването на петричкото село Ключ е един от основните приоритети в работата на новоизбрания кмет Македонка Иванова. Амбицията й е населеното място да стане по-приятно за живеене за местните хора, да бъдат привлечени и нови жители, да бъде развит селски туризъм, за който има чудесни природни дадености. Още при встъпването си в длъжност..

публикувано на 21.02.24 в 16:20

Какво пише на таблото на стадион „Христо Ботев“?

Любовта на феновете към ОФК „Пирин“ в Благоевград, понякога граничи както казват тук с религия. Доказателство за това е една постъпка на 12 д клас от Езикова гимназия "Акад. Людмил Стоянов" – Благоевград, които поканиха своя класен ръководител Илиан Донев на абитуриентския си бал от светлинното табло на стадион „Христо Ботев“.  На таблото беше изписано..

публикувано на 21.02.24 в 12:32