Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стани магьосник и подари книга на дете!

| обновено на 03.12.23 в 15:08

Над 2000 деца очакват своята книжка в кампанията "Направи магия! Подари книга на дете." на Национална мрежа за децата.

Първи книжки вече пътуват към малките си читатели, след като гости на откриващото събитие избраха от сайта и закупиха на място над 50 от пожеланите от деца конкретни заглавия.

Всяко шесто дете в България няма книжки, подходящи за неговата възраст. Всъщност хиляди деца мечтаят да получат книга, но това никога не се случва. Затова Национална мрежа за децата (НМД) всяка година по Коледа провежда кампанията "Направи магия! Подари книга на дете". Кампанията вече стартира и ще продължи до 15 декември, като всеки, който иска да подари книга на дете, може да избере конкретното желание на дете от сайта на кампанията https://napravimagia.nmd.bg/ и да му я изпрати. 

Повече по темата може да чуете от Мартин Костадинов от Национална мрежа за децата.По публикацията работи: Зоя Караджова

БНР подкасти:

Вижте още

В Национален парк „Рила“ се намират най-редките и ценни за България видове

Голям е интересът към дните на Национален парк „Рила“ в Благоевград. Над 250 деца от различни класове и училища са се записали за участие в беседи, еколектории, презентации.  По този начин дирекцията отбелязва 32 години от обявяването на парка за защитена територия. Събитието се провежда в Регионалния исторически музей – Благоевград, който е..

публикувано на 20.02.24 в 15:19

Работа за нашите родители

Хората на  50+ се сблъскват много често със стереотипи и предизвикателства при търсенето на работа. По закон е забранено да се публикуват обяви с ограничение или предпочитание към възраст, пол, етнос, но реално неписаните такива водят до практическо неравенство. Практиката при наемане на персонал показва, че до събеседване за работна позиция..

публикувано на 20.02.24 в 11:09

Димитър Урдев: Пореден общински бюджет със свръхочаквания за приходната част

В края на миналата седмица, по време на извънредно заседание на ОбС - Благоевград бе гласуван и одобрен бюджета на Благоевград за 2024г.  36 местни парламентаристи подкрепиха финансовата рамка, против бяха двама. Нямаше въздържали се.  Общинският съветник Димитър Урдев коментира темата в ефира на Радио Благоевград. “Бюджетната процедура е следвала..

публикувано на 19.02.24 в 10:46

На фокус в Благоевград - разделното събиране на биоотпадъци

Около 25% от боклука, генериран в община Благоевград, е биологичен . Най-спешната и неотложна задача е осигуряване на достатъчно количество разделно събрани органични отпадъци, за да бъде захранвана предстоящатата за въвеждане в експлоатация анаеробната инсталация за преработване на разделно събрани зелени и хранителни отпадъци  от домакинства,..

публикувано на 19.02.24 в 09:33

Мими Иванова за албума „Ние и песента“ и концерта в Австралия

„Ние и песента“ – така е озаглавен новият албум на обичаните от поколения български творци Мими Иванова и Развигор Попов. Дискът излезе в края на миналата година и съдържа общо 22 песни – и стари, и нови. „Всъщност „Ние и песента“ изразява, всичко онова, което сме двамата с Развигор“, споделя Мими Иванова. Една от специалните за Мими..

обновено на 18.02.24 в 15:02

Акушерката Десислава Христова за бебетата в България и тези в Англия

Среща с Десислава Христова от Благоевград, която повече от  23 години успешно се реализира като акушерка в Кралската болница „Сейнт Марис Хоспитал” в Лондон.  Преди десетина година екипът ,с който работи в тази болница получи „Оскар” за акушерство.  Десислава Христова е внучка на Йорданка Димитрова - първата дипломирана акушерка в Благоевград и..

обновено на 18.02.24 в 15:00

Възроденото читалище в село Бобораци

Читалище "Самообразование - 1925" в радомирското село Бобораци е на близо 100 години, но в последните 30 години бе затворено. В резултат на усилията на жители на селото и на фондация „Арт Инициативи“, читалището бе съживено, дейността му – възстановена.  През октомври 2022 година става неговата пререгистрация като юридическото лице, избрани са и..

публикувано на 18.02.24 в 09:30