Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Перник Росица Янакиева: Не може при криза да управляват два центъра и да се дават разнопосочни разпореждания

Снимка: БГНЕС
Ситуацията във Варна повтаря ситуацията в Перник след земетресението, заяви кметът на Перник Росица Янакиева. По думите ѝ проблемът остава, защото липсва единен център, който да носи отговорност и да поеме цялата организация. Вместо това има два кризисни щаба, които дават разнопосочни разпореждания. Голяма грешка е било и ликвидирането на Министерството на бедствията и авариите, смята кметът на Перник. Росица Янакиева. Тя изтъкна нуждата от специален фонд за общините, с чиито средства да се извършват превантивни дейности, които биха смекчили последствията от природните бедствия.
Росица Янакиева допълни, че през нощта се е опитала да се свърже с кмета на Варна да предложи да командирова хора с опит при работа в подобна ситуация, в кризисния щаб на крайморската община.

Чуйте цялото интервю.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Йорданка Фандъкова: Екипи на общината обикалят реките и язовирите за оглед

През последните години редовно се почистват речните корита, укрепват се язовирите, съобщи кметът на София  Йорданка Фандъкова. И посочи още, че е разпоредила и чистене на деретата във високите части на Столичната община. В момента екипи от дирекция..

публикувано на 20.06.14 в 12:07

В наводнения варненски кв. „Аспарухово“ още няма ток, магазините са затворени

В момента в най-пострадалия квартал на Варна „Аспарухово“ няма ток, а магазините не работят. Градският транспорт на морската столица все пак функционира. И двете платна на моста са отворени. Това разказа в ефира на Радио София Златин..

публикувано на 20.06.14 в 11:33

Шефът на „Обществен ред и защита при бедствия“ в София: При наводнение запазете самообладание, изключете газта и тока и се качете на високо място

При наводнение хората трябва да запазят самообладание, да изключат газта и електричеството, ако са в къщите и да се качат на по-горните етажи, на място, което да не бъде залято. Да изчакат екипите на „Пожарна безопасност и защита на населението“ да ги..

публикувано на 20.06.14 в 11:32

Броят на жертвите във Варна и Добрич расте, бедствено положение във Великотърновско, Шуменско и Пазарджишко

Още една жертва на пороя беше открита във Варна. Така броят на загиналите достигна 10 души. Човекът е открит в автомобила си, който е бил завлечен в езерото. Пред Радио София кметът на града Иван Портних съобщи още, че е открита и спасена една жена...

публикувано на 20.06.14 в 10:53

Обявяват национален траур на 23 юни за жертвите от бедствието във Варна

Понеделник, 23 юни 2014 г. ще бъде ден на национален траур в памет на жертвите от бедствието във Варна, съобщиха от правителствената информационна служба. Правителството изказва своите съболезнования на близките на загиналите. В тяхна памет..

обновено на 20.06.14 в 10:45

Експерт: Бедствието във Варна е резултат от натрупване на няколко фактора - интензивен дъжд, запълване на почвените пори, релефа на кв. „Аспарухово“

Няколко фактора са се натрупали и довели до водното бедствие: голямо количество вода, изляла се за кратко време, запълване на почвените пори, релефа на кв. „Аспарухово“. Това обясни пред Радио София доц. Орлин Димитров от Института по океанология към..

обновено на 20.06.14 в 18:17