Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тодор Танев: Матурите трябва да бъдат по-разкрепостени

Проф. Тодор Танев
Снимка: БГНЕС

В кулоарите на парламента министърът на образованието Тодор Танев коментира, че матурите трябва да бъдат по-разкрепостени и да преследват таланта на децата. По думите му, по този начин зрелостният изпит може да бъде по-адекватен, ако се ползва за влизане в университета.

Друг въпрос е обаче, ако матурите продължат да служат за вход във висшите учебни заведения. Ако се възприеме, има вероятност сложността на матурите да падне не защото ще станат по-лесни, а ще бъдат по-адекватни, ако са и малко повече тези, от които се избира. Ще има деца, които ще се чувстват комфортно да се представят на матура, по която се чувстват по-добре, коментира министърът на образованието Тодор Танев.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Законопроектът на ГЕРБ за училищното и предучилищното образование беше приет на първо четене

Парламентът прие на първо четене законопроекта на ГЕРБ за училищното и предучилищното образование. Той предвижда задължителна предучилищна подготовка за 5-годишните деца, въвеждане на дуалното обучение в професионалните гимназии и частично държавно..

публикувано на 05.02.15 в 19:24
Тодор Танев

Министър Танев е против усложняването на матурите

Министърът на образованието Тодор Танев заяви, че е против усложняването на матурите. Възможно е обаче да бъдат въведени изпити по обща подготовка на кандидат-студентите.  Матурите няма да бъдат по сложни през тази учебна година, категоричен е..

публикувано на 30.01.15 в 17:17
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44