Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимира Георгиева посреща с топла баница гостите на Макоцево


Ранчо „Конникът“ се намира на 40 км от София пътувайки по старият път за Бургас. В центъра на село Саранци ще видите табела Макоцево. Въздухът е истински чист, а изгледите са вълшебни. През селото се вие река – Макоцевка, през лятото тя дава хлад, а през зимата създава настроение, покрита с лед и сняг.

Ранчото предлага почасова и полудневна езда за начинаещи и напреднали, еднодневни и двудневни преходи с коне, настаняване в къщи за гости, организира детски партита и рождени дни, седем дневни летни детски лагери и единствени по рода си програми за фирми. Ранчо „Конникът“  предлага възможност за деца и възрастни да се научат да яздят кон. Не като спорт, а като общуване с животните и разходка сред природата. Обучението преминава през няколко фази: как се поставя седло, юзди и как се скъсява стреме. Как да водиш коня до себе си, как да се качваш на него и как да слизаш. Как до го управляваш, когато си го възседнал.


Тяхното желание и цел е да ви помогнат да станете добри ездачи, да разбирате конете и да не искате от тях повече, отколкото те могат да Ви дадат. Да работите с коня си, като се съобразявате с неговото поведение, инстинкт и стадно чувство – с цел да изградите хармония между Вас.

Ще Ви покажат и убедят, че ездата не е само да си в седлото и да управляваш коня… това е начин на мислене, които влияе и променя живота Ви.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Случват ли се промени след избори?

Случват ли се промени след избори - национални и европейски? Това решихме да попитаме хора с дълъг житейски опит, които днес живеят в защитена среда, в най-големия дом за стари хора у нас - домът в столичния квартал "Дървеница". Срещата е с няколко дами с различни професии и от различни краища на страната. Общото между тях - все още се вълнуват..

публикувано на 07.06.24 в 18:57

Вили Цанков - естет, ценител и ваятел на красивото

На днешния ден се навършват 100 години от рождението на големия български режисьор Вили Цанков. Зад гърба си той има 130 театрални постановки, 15 филма (най-известните от които „Сватбите на Йоан Асен“ и „Демонът на империята“), две опери, оперети и редица телевизионни екранизации. Вили Цанков с ъздава първия „Домашен театър“ в България.  Наричат го..

публикувано на 07.06.24 в 03:00

02.06.24 Законите на Мърфи

Рубриката от 02.06.24 година.

публикувано на 02.06.24 в 07:24
Зиемски и Перейра

Екстремните спортове 26 май - 1 юни 2024

Полският ски-алпинист Бартек Зиемски осъществи първото спускане със ски от осемхилядника Канчендзьонга . Той и сънародникът му Освалд Перейра са изкачили върха на 27 май в 2:45 следобед и са единствените, които успяха да го достигнат този сезон. Маршрутът е бил оборудван с парапети до 7500 м височина. Двамата са били без кислородни бутилки и без..

публикувано на 01.06.24 в 14:43

Асен Кисимов - едно сърце откритост и детска доверчивост

Асен Кисимов е роден на 3 май 1936 г. в Пловдив. През 1959 г. завършва актьорско майсторство в класа на проф. Георги Стаматов и започва да играе в Театъра на Българската армия. Помним го от театралните и филмовите му роли. Той остави образа си в десетки телевизионни филми и култови ленти. Емблематичните за родното ни кино филми „Бъди щастлива, Ани!“..

публикувано на 29.05.24 в 03:00
Пирин Галов на финала

Екстремните спортове 19-25 май 2024

Отново голяма победа за българския планински бегач Пирин Галов, който финишира първи в ултрамаратона Tihio Race - 250 км с 14000 м положителна денивелация. Пирин измина тежкото трасе, основно скалисто, за 53:18:11 часа.  Пред БНР той разказа, че в последния ден от надпреварата в ниските части не е имало никакъв вятър, а температурите са били..

публикувано на 25.05.24 в 14:51

26.05.24 Законите на Мърфи

"Не си режи времето, а недостатъците…". Това е изречението на месеца. Негов автор е Николина Пенева от Русе.

публикувано на 26.05.24 в 08:15