Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов нареди уволнения заради винетките

Шефът на АПИ обеща до десетина дни електронни стикери да се купуват и от банкомати

| обновено на 05.01.19 в 12:10
Веселин Давидов, Антон Антонов от АПИ и министерският съветник Радослав Николов, за които премиерът разпореди да бъдат освободени от постовете им.
Снимка: БГНЕС

Заради проблеми с продажбата на електронни винетки премиерът Бойко Борисов разпореди да бъдат освободени двама ръководители в Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) и един от съветниците на регионалния министър, съобщи днес от правителствената пресслужба.

Като член на Управителния съвет на Пътната агенция ще бъде освободен Веселин Давидов, който отговаря за електронната система за събиране на такси за републиканската пътна мрежа. Ще се разделят с постовете си и Антон Антонов, директор на Националното тол управление в АПИ, и Радослав Николов, съветник в политическия кабинет на министъра на регионалното развитие и благоустройството.

За „Хоризонт“ председателят на Пътната агенция инженер Светослав Глосов коментира дали заради създадената ситуация се очакват и други уволнения.

„Предстои през следващата седмица да анализираме проблемите, които са били създадени и да преценим кой е виновен, дали е само Пътната агенция, дали има проблеми и с изпълнителя и вече ще преценим“, каза той.

Според него сутринта към 6 ч. са продадени над 71 000 винетки за над 5 000 000 лв. „Системата никога не е спирала да работи. Продължава да работи от въвеждането ѝ на 17.12.2018 г.“, каза Глосов.

Той обеща до десетина дни електронни винетки да могат да се купуват и от банкоматите.

Инженер Глосов уточни, че към момента шофьорите могат да си купуват винетки по няколко начина.

„Могат да се купят по 4 канала - единият е автомати за самотаксуване; от сайта на агенцията; от интернет; от мобилните приложения, вече и от нашите подизпълнители, които са организирали нещата. Можеше да се купува до момента и от един от мобилните оператори. Вече работи и Easypay. До понеделник ще бъдат включени и почти всички бензиностанции, както и до десетина дни вече и от банкоматите, изработен е специален софтуер за банкоматите“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Светослав Глосов

Шефът на АПИ: Има затруднения с електронната система за винетките

Електронната система за винетките има трудности и технически проблеми. До края на седмицата ще бъдат инсталирани устройства на граничните пунктове. Това заяви председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Светослав Глосов. В момента се..

публикувано на 04.01.19 в 19:01
Премиерът Бойко Борисов се срещна с представители на Националното сдружение на общините в Република България.

Премиерът поиска винетки да могат да се купуват и чрез банкоматите

Премиерът Бойко Борисов заяви днес, че очаква до десетина дни винетната система да работи. Той поиска винетки да се купуват и чрез банкоматите, а на среща с представителите на Сдружението на общините настоя кметовете да дадат списък участъците..

обновено на 04.01.19 в 13:18

АПИ спря конвертирането на хартиени винетки в електронни заради измами

Заради измами агенция "Пътна инфраструктура" спря конвертирането на хартиени винетки в електронни. Това беше съобщено на специална пресконференция. До средата на месеца няма да бъдат налагани глоби заради липса на винетка, стана ясно от думите на..

публикувано на 03.01.19 в 18:04
ВИЖТЕ ОЩЕ
Министерство на земеделието

Последен ден земеделските стопани да поискат помощ за акциза върху газьола

Днес изтича срокът, в който земеделските стопани могат да подадат заявления за подпомагане по схемата за държавна помощ за акциза върху газьола.  Бюджетът на помощта за 2024 г. е 100 млн. лв.  Мярката има за цел да подпомогне фермерите чрез..

публикувано на 26.09.24 в 07:51

С шествие отбелязват Европейската седмица на спорта в Плевен

Плевен се присъединява към Европейската седмица на спорта. Общината организира днес масова проява за деца и родители „Открий своя спорт“. "Събитието тази година ще започне с шествие парад на спортните клубове, което ще стартира от..

публикувано на 26.09.24 в 07:51
Росен Карадимов

Министърът на иновациите разговаря с областните управители и директорите на ГРАО от Югозападния район

Министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов ще разговаря с областните управители и директорите на дирекциите "Гражданска регистрация и административно обслужване" от Югозападния район по обезпечаването на предстоящите парламентарни избори...

публикувано на 26.09.24 в 07:47

Отбелязваме Европейския ден на езиците

Повече от 800 милиона европейци в 47 държави отбелязват Европейския ден на езиците на 26 септември. На този ден се честват 225-те уникални езика, които се говорят в Европа. Експерти лингвисти посочват, че наличието на такъв празник е важно,..

публикувано на 26.09.24 в 07:31

В НС обсъждат 4 законопроекта за промени в Закона за закрила на детето

В програмата за последния работен ден на депутатите преди началото на изборната кампания са дебати по първото четене на четири законопроекта за промени в Закона за закрила на детето.  Очаква се и обсъждане на президентското вето върху Закона за..

публикувано на 26.09.24 в 07:29

Партиите и коалициите могат да направят последни промени в кандидатските листи

До днес партиите и коалициите могат да правят промени в кандидатските листи, съгласно сроковете в хронограмата на Централната избирателна комисия, припомня БТА. При отказ за регистрация или при обявяване на недействителност на регистрацията на..

публикувано на 26.09.24 в 07:27
Дим се издига след израелския обстрел на селата в района на Набатия, Ливан, 23 септември 2024 г.

САЩ, ЕС, Великобритания и други зоват за незабавно временно примирие в Ливан

Съединените щати, Европейският съюз, Великобритания и други страни призоваха за незабавно временно примирие в Ливан на фона на задълбочаващия се конфликт между Израел и шиитската организация "Хизбула". Подготвеното от Съединените щати и Франция..

публикувано на 26.09.24 в 07:24