На трапезата с питка, баница и хубавото вино дядо Георги черпи с домашен суджук и споделя рецептата. „Суджука го правя по следния начин: телешко 70%, свинско 30% и мерудии – кимион, сол, черен пипер. Гледам да е от хубав материал – месата да са чисти, хубави, домашни.“
Лозята в селото не са много, но си правят вино – бяло и червено. „Март месец ги подрязваме. Поливаме на всички лози по малко, за да има голяма рожба“, допълва Георги Михайлов.
Хубавото вино се прави с настроение - трябва да си много весел, за да го правиш с удоволствие, убеден е дядо Георги. Ако пък се случи да има и слънчево време, тогава и виното става хубаво, допълва той и съветва: трябва да отлежи най-малко 40-50 дни, защото „тогава вече виното вече не е болно“. А вкусът на хубавото вино е леко тръпчив - като го пийнеш, леко да нагарча.

"Правим курбан на 26 декември винаги всяка година. Събираме се цялото село. Мачове хубави провеждаме на стадиона. Спазваме някои хубави традиции, стари", описва още живота в Подгумер Георги Михайлов.
В Подгумер все още си имат радиоточка, която "огласява цялото село.“
Пътуваме назад във времето и ще ви разкажем за място в София, където са се провеждали исторически срещи и са се взимали важни решения за съдбата на България - Военната академия "Георги Раковски". Ще поговорим и за макетите като начин да съхраним и популяризираме архитектурните паметници и културно-историческите обекти от миналото. А в края -..
2025-а година е определена като най-успешната след последната 2019-а преди пандемията. От Националния борд по туризъм отчитат един ръст, който ще надхвърли 5 процента. "Много по-важно е да отворим очи и да видим разгърнатото портфолио и продуктовото предлагане, фокусът върху онези възможности, които България предлага, свързани с култура,..
"Аз съм озадачен, че предлагат Българският спортен тотализатор да се даде на концесия, защото такава мярка не се предлага между първо и второ четене на бюджета . Прави се сериозно обществено обсъждане. Това ми напомня за тази комисия от 27 секунди, която бяха направили скоро, която е символ на методите на работа на това управление - да няма..
За бъдещето на хранителното банкиране по света и у нас говорим в рубриката "ИМА ЛИ МЕГДАН" в "Графити по въздуха" с Кърт Шулц, който гостува в България, за да одитира дейността на Българската хранителна банка. Кърт Шулц е консултант по инфраструктура, складове и логистика в Глобалната мрежа на хранителните банки, която подпомага с консултации..
Все повече туроператори и туристически платформи залагат на изкуствен интелект - системи, които анализират нашите предпочитания, предлагат персонализирани маршрути и дори предвиждат кога ще потърсим следващата си почивка. Изкуственият интелект вече може да избере най-изгодния полет, да предложи хотел според личните ни предпочитания, да подреди..
Българската стопанска камара представи сценарии за развитие на дигиталния туризъм и варианти на новите професии на изкуствения интелект в индустрията на гостоприемството. Експерти прогнозираха, че до 10 години масово персонализираните продукти ще завземат пазара в сектора, резервациите ще се правят през изкуствения интелект, ще работят..
Община Баните стартира амбициозен проект за възстановяване и преобразяване на старата минерална баня в централната част на селото. Целта е да бъде създаден уникален музей на балнеологията, който да привлича туристи и да представя историческото значение на минералните извори в региона. Проектът, който се реализира с подкрепата на..