Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обществени поръчки за над 418 млн. лева са проведени в първите 3 месеца на годината

Снимка: Ани Петрова

Обществени поръчки за повече от 418 милиона лева са проведени през първите три месеца на годината, сочат данните на Агенцията за държавна финансова инспекция. 

Броят на поръчките е 672, което е близо двойно повече спрямо периода от януари до март предходната година. 

От инспекцията са установили нарушения за 187 хиляди лева от направените проверки за периода, като от агенцията отбелязват, че повечето от средствата са възстановени и се отчита значителен спад на „най-тежките финансови нарушения“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Румен Радев на форумът за зелена трансформация

Радев: Дата за първия мандат след края на консултациите

По-рано президентът Румен Радев съобщи, че ще вземе решение кога да връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство след консултациите с всички парламентарно представени политически партии. Радев говори пред медиите след участието си във форум за зелената трансформация: "Много е важно как ще се развие първият мандат…така че аз ще..

публикувано на 26.06.24 в 10:52
Ал-Макуаси в съда, 2 ноември 2023 г.

Ливански гражданин отива на съд за пропаганда за война

Ливанският гражданин Бахжат Ал-Макуаси отива на съд за пропаганда за война. Според внесения в съда обвинителен акт 51-годишният се е заснел с поставена на главата традиционна арабска кърпа и на арабски език призовал мюсюлманите по света към разрушения и убийства на хора с американски и еврейски произход. Предстои Софийският градски съд..

публикувано на 26.06.24 в 10:50
Бойко Борисов

Борисов получил сигнал за най-висока степен на заплаха вероятно заради подкрепата за Украйна

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е информиран, че преди седмица е получен много сериозен сигнал от една от най-влиятелните служби в света за най-висока степен на заплаха. Според Борисов една от възможностите за заплахата срещу него може да идва заради твърдата позиция за военната помощ за Украйна: "И е от, както си го обяснявам аз, заради..

публикувано на 26.06.24 в 10:40

Главчев обеща: До Нова година ще бъде пуснато движението в едната лента от Ботевград до Мездра

"Старото съоръжение ще бъде ремонтирано, санирано, и две нови предстои да се изградят. И всичко това се стане до края на годината. Както и ще бъде пуснато, поне в едната лента, движението от Ботевград до Мездра. Призовавам всички да стиснат зъби и да потърпим, за да може да се случи нещо хубаво, което е и чакано от доста време". Това заяви..

публикувано на 26.06.24 в 10:28
Тошко Йорданов

Тошко Йорданов към Мицкоски: Докато говориш за български диктат, РСМ няма да влезе в ЕС

Поредното изявление срещу България, идващо от представител на властта в Република Северна Македония, отново покачва градуса на напрежението в дипломатическите отношения между двете страни. Това заяви в декларация от парламентарната трибуна председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов по повод заявеното от премиера на..

публикувано на 26.06.24 в 10:14
Найджъл Фарадж

Фарадж призова Зеленски "да търси мир"

Владимир Зеленски трябва да търси мир "или рискува да загуби всеки млад украинец", заяви лидерът на "Реформирай Обединеното кралство" Найджъл Фарадж, цитиран от вестник "Таймс". Лидерът на "реформаторите" вече беше остро критикуван за думите, че "Западът е провокирал Русия за войната в Украйна", но той отказва да отстъпи от становището..

публикувано на 26.06.24 в 10:11

Лили Кирова: Изкуството е най-красивият начин за включването на хора с увреждане

Хората с увреждания са част от обществото ни и могат да допринесат по-различни начини. На емоционално ниво за тях е по-важно включването им да е чрез изкуството, защото изкуството е красив начин да ги приемем в нашето общество. Това коментира в интервю пред БНР Лили Кирова, маркетинг мениджър на Полиграфия офис център, организатор на..

публикувано на 26.06.24 в 10:08