Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"По ръба" Калина Андролова:

Заблудата като базов инструмент на властта

И вълкът сит, и агнето цяло, и пасбището неопасано. Вече е пределно ясно как "Продължаваме промяната" управляват коалицията и държавата. Със заблуди. Самите коалиционни партньори са напълно изтощени от хаоса, който мандатоносителите генерират. "Коалицията се сблъсква с кризи, които сама създава, вместо да ги решава", каза Христо Иванов и подчерта, че комуникацията в коалицията е блокирана и че коалицията не функционира добре.

Сюжетът с военната помощ за Украйна взриви несъответствията. Позициите на ГЕРБ и ДБ за износ на оръжия и позицията на "Възраждане" да не се изнася оръжие са съвсем ясни и честни пред избирателите. Маскировъчна и неясна е позицията на "Продължаваме промяната", която в крайна сметка беше гласувана в парламента като компромисен вариант, съобразен с партийните шпагати на БСП.

Кулеба дойде в България, за да иска военна помощ. Зеленски се обърна към множество парламенти по света с молба за военна помощ. "Файненшъл Таймс" написа, че Лойд Остин ще ни убеждава за ракетните комплекси С-300 по молба на украинския президент. И изведнъж след посещението на Кирил Петков в Киев се оказа, че украинците вече "не искат" военна помощ. А искат само да им ремонтираме старите съветски машини. За всеки мислещ човек е ясно, че такива ремонти не са възможни, защото частите са руски.

На фона на милиардите, които се отдел